HomePolíticaEl Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre reclama que els pagesos puguen...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reclama que els pagesos puguen cremar les restes vegetals

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat demanar al Govern espanyol la modificació i adequació normativa per fer possible que la pagesia puga continuar cremant les restes vegetals als camps de conreu.

Gemma Carim, presidenta de Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha explicat que “l’Article 27 de la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats limita les cremes” i especifica que “amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats en l’entorn agrari o silvícola”. “És un articulat que no està ben plantejat i que constata el desconeixement del dia a dia del cicle del pagès en alguns despatxos. La pagesia ja ha d’assumir molts sobrecostos i aquesta llei els posa encara més entrebancs per gestionar els residus vegetals”.

D’altra banda, el ple també ha donat el vistiplau a la proposta per declarar Bé Cultural d’Interès Local el molí de Butxaquina de Flix. Es tracta un edifici del segle XVII, utilitzat fins fa poc com a almàssera d’oli i que l’ajuntament flixanco vol rehabilitar per convertir-lo en un espai destinat a usos culturals. En un altre ordre de coses, este dimecres, el ple ha aprovat l’addenda de modificació per a l’any 2022 del conveni entre l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, per a la coordinació d’actuacions en desenvolupament de la delegació de competències en matèria de consum.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 84

Últimes notícies