HomeCulturaAlcanar acollirà la presentació del llibre ‘El canonge José Matamoros Sancho, entre...

Alcanar acollirà la presentació del llibre ‘El canonge José Matamoros Sancho, entre la religió i la pàtria.’

El pròxim 30 de setembre al Casal Civic Trinitat Bel d’Alcanar acollirà la presentació del llibre ‘El canonge José Matamoros Sancho, entre la religió i la pàtria’ de Joan B. Beltran Reverter.

En l’acte, que començara a les 19 hores, hi intervindran l’alcalde del municipi, Joan Roig, Miquel Angel Pradilla, catedràtic de sociolingüista de la URV, comptarà també amb la participación del professor Joan-Hilari Muñoz, Jordi Sancho, doctorat en Història per la UB i l’autor del llibre, Joan B. Beltran Reverter.

El llibre està estructurat en tres blocs. Per una banda, el primer dels blocs tracta àmpliament, i seguint un orde cronològic, sobre diferents aspectes i moments de la vida personal del protagonista, des del mateix dia del naixement fins a la mort en què l’escenari no és altre que Alcanar.

El segon bloc mostra i analitza l’obra literària que, tot i no ser abundant, fou significativa, especialment les monografies Història de mi pueblo. Alcanar (1922) i La catedral de Tortosa (1932), i que amb el pas del temps han esdevingut referència per a futurs estudis sobre la mateixa temàtica. També s’hi mostren algunes pinzellades sobre la vessant poètica en De mis verdes años… Flores Marchitas (1928), de la que són reproduïdes algunes de les poesies publicades en el poemari.

El darrer bloc està dedicat al José Matamoros periodista, degà de la premsa catòlica de Tortosa, i a la producció periodística. Periodista per convicció amb una vertadera passió que li arrenca de ben jove només ingressat al Seminari Diocesà de Tortosa.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 86

Últimes notícies