HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre comença a Roquetes un programa d’alfabetització...

El Consell Comarcal del Baix Ebre comença a Roquetes un programa d’alfabetització en català per a persones nouvingudes

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat aquesta setmana a  Roquetes ‘Lletres per a tothom’ un programa que té com a objectiu promoure l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger. Una vintena de persones nouvingudes d’origen magrebí han començat al Casal de Joves aquesta formació, que va a càrrec de professores de l’associació Obre’t Ebre. L’Ajuntament de Roquetes col·labora en aquesta iniciativa cedint les instal·lacions on s’imparteixen les classes de català.

El programa ‘Lletres per a tothom’ es dirigeix a persones immigrades que no saben llegir o escriure en cap llengua i que no coneixen el català, per iniciar-se en la lectura i l’escriptura en català i, d’aquesta manera, augmentar la seva capacitat de participar en la vida social i col·lectiva.

Amb aquesta formació es cobreix tant la part oral com de lecto-escriptura de les persones que, sense estar alfabetitzades en la seva llengua, inicien un procés d’aprenentatge tant oral com escrit i llegit.

El programa té una durada de 90 hores lectives, a les quals  cal afegir 30 hores d’activitats que es desenvoluparan a través de parelles lingüístiques.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha explicat que aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla comarcal de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre, és una aposta decidida per emprendre un programa per a l’alfabetització de les persones immigrades residents a la comarca i que manifesten dificultats d’expressió escrita i comprensió lectora.

La regidora de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Roquetes, Maribel Belmonte, acompanyada de tècnic de l’ens comarcal i de l’associació Obre’t Ebre, ha donat la benvinguda a totes les participants en aquest programa d’alfabetització en català.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 8

Últimes notícies