HomeSense categoriaEl 12 de novembre entrarà en funcionament el nou complex esportiu...

El 12 de novembre entrarà en funcionament el nou complex esportiu de Tortosa amb la piscina com a principal atractiu

El proper 12 de novembre entraran en funcionament les noves instal·lacions esportives municipals de Tortosa —WIN Complex Esportiu—, després de 15 mesos d’obres i amb un cost de 5.041.013,61 euros (iva inclòs). El nou edifici, que utilitza energies alternatives que adapten l’espai als criteris de sostenibilitat i estalvi energètic, està format per un únic volum de dues plantes que integra tot el programa funcional, amb uns espais interiors que busquen potenciarla transparència i la llum natural.  Per a la seva construcció s’han adoptat solucionsconstructives que optimitzen l’execució i els costos.

El projecte finalitza, d’aquesta manera, la primera fase d’execució que ha inclòs la piscina; lesquatre sales de fitness, spinning i activitats dirigides; el conjunt de vestidors de grups i la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem i infermeria. A partir d’ara s’iniciarà la fase II amb l’enderroc de l’actual piscina coberta i posterior construcció del mòdul de vestidors col·lectius, la zona d’spa i quatre pistes de pàdel.

El projecte està signat pels arquitectes Ferran Bonanza i Òscar José, i les obres les ha executat l’empresa Benito Arnó e Hijos SAU. El termini total d’execució de les obres és de 19 mesos, un període dividit en dues fases per tal de mantenir en tot moment el servei públic de piscina: la primera, de 15 mesos, és la que ja s’ha donat per acabada. La segona fase s’iniciarà en breu i és previst que duri 4 mesos, durant els quals s’enderrocarà l’antiga piscina coberta.

L’actuació implica la reordenació dels accessos al conjunt de les instal·lacions esportives de la ciutat. L’accés principal continuarà ubicat a l’avinguda de l’Estadi, tant per a esportistes com per a públic en general, mitjançant un hall i passeig central que redistribueix els usuaris a les diferents instal·lacions esportives de la resta del complex: la piscina i el gimnàs del complex esportiu, el velòdrom, el camp de futbol Josep Otero, la pista d’atletisme, el pavelló poliesportiu, la pista de futbol sala.

 

La primera fase de les obres s’ha articulat al voltant de la piscina del nou Win Complex Esportiu Tortosa formada per dos vasos, amb un de principal de 10 carrers d’entrenament de 25 x 20m, amb una profunditat d’1.80m, amb l’objectiu d’acollir cursos i oferir la possibilitat d’accés lliure amb la garantia que els abonats disposin de carrers reservats en tot l’horari d’obertura. La piscina petita, de 6 x 12.50m i amb una profunditat màxima d’1.20m, s’utilitzarà per a les activitats aquàtiques dirigides (Aquagym, Fitness aquàtic i Aquacross) i per als cursos d’iniciació. Els dos vasos estan habilitats amb accessos per a persones amb dificultats físiques. L’espai disposa de grades amb una capacitat per a 400 persones.

 

En aquesta primera fase, la planta baixa també inclou 4 vestidors amb zona de dutxes, a banda dels dels àrbitres i monitors, l’entrada-recepció, el magatzem i la infermeria. A la primera planta s’han ubicat la sala fitness-cardio, la sala d’spinning, i dues sales polivalents per a activitats dirigides complementàries. La sala de fitness-cardio té visió de la piscina permetent la relació directa entre els espais i, d’aquesta manera, crear un vincle i potenciar l’activitat esportiva. La sala de fitness, equipada amb maquinària nova pensada per a optimitzar els beneficis de l’activitat física, es divideix en una zona de cardio, una zona de pes lliure, una zona de pes guiat i una zona d’entrenament funcional. D’altra banda, la sala d’spinning compta amb trenta bicicletes i una combinació de llum i so adequada per poder seguir correctament les sessions dirigides per monitors degudament titulats. A més, Win Complex Esportiu Tortosa ha reservat un espai específic per a les activitats dirigides d’steps, zumba i pilates, entre d’altres, que es desenvoluparan en dues de les sales adjacents a la zona de fitness.

Aquestes sessions estaran destinades a la tonificació, els exercicis d’alta intensitat i a les classes coreografiades amb música. En aquest àmbit, Win Complex Esportiu Tortosa és un centre autoritzat per impartir els programes fitness de Les Mills, un mètode revolucionari que els darrers anys ha canviat la forma de fer esport. Les instal·lacions i els serveis s’ampliaran en una segona fase, que inclourà una zona humidawellness, un circuit d’aigües, bany de vapor sauna, i dutxes bitèrmiques. Quan la zona d’aigües estigui finalitzada, connectarà pels passadissos interiors amb la piscina, però també per l’exterior a través d’una obertura que connectarà amb una zona enjardinada comuna.

 

La planta baixa es complementarà amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables d’una capacitat de fins a 150 seients per a futures competicions. Aquesta segona fase també contempla dos nous vestidors a la primera planta. Les quotes dels serveis que ofereix el WIN Complex Esportiu Tortosa estan subjectes a l’ordenança reguladora aprovada en ple de l’Ajuntament de Tortosa.

Els serveis es presten de forma directa mitjançant la societat mercantil de titularitat 100% Tortosasport S.L, empresa que gestiona les instal·lacions esportives del municipi.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 50

Últimes notícies