HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre líder en transparència a la província...

El Consell Comarcal del Baix Ebre líder en transparència a la província de Tarragona

Els segells de transparència els atorga la Universitat Autònoma de Barcelona que fa una avaluació anual de la qualitat i la transparència de la comunicació pública. L’anàlisi es transforma amb el Mapa Infoparticipa on es poden consultar obertament les puntuacions dels diferents ens públics catalans. El Consell Comarcal del Baix Ebre és l’únic consell comarcal que ha obtingut el segell infoparticipa de transparència a la demarcació de Tarragona amb una xifra del 96%.

L’avaluació consta de 49 indicadors que puntuen la transparència de la institució i la informació per a la participació, a més a més de tenir en compte com està elaborat el contingut, si es de fàcil comprensió i si està ben ubicat dins de la pàgina web. Enguany, s’ha fet èmfasi amb l’anonimització de la documentació pública per tal de tractar amb cura les dades i dotar els documents de la privacitat necessària.

La transparència és fonamental per a la confiança ciutadana en les institucions públiques, i el Consell Comarcal del Baix Ebre ha demostrat un compromís amb aquest principi. I se situa com a líder entre els consells comarcals de la província de Tarragona en quant a promoció de l’obertura i l’accessibilitat en la gestió pública. Aquest èxit no només beneficia els ciutadans del Baix Ebre, sinó que també marca un camí a seguir com institució pública que aspira a una gestió transparent i participativa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 66

Últimes notícies