HomeSuccessosEl Consell de Ministres declara com a zona afectada pels temporals d'octubre...

El Consell de Ministres declara com a zona afectada pels temporals d’octubre 27 municipis ebrencs

El Consell de Ministres ha inclòs 27 municipis de les Terres de l’Ebre en la delimitació de la zona afectada greument pel temporal els passats dies 18 i 19 d’octubre. Són, concretament, Alcanar, l’Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Amposta, Batea, Benifallet, Bot, Deltebre, Freginals, Godall, La Galera, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, Tivenys, Tortosa, Ulldecona i Vinebre. Els municipis ebrencs afectats s’han reconegut juntament amb altres zones afectades de Castelló, València i Terol. A partir de la delimitació, el govern espanyol ha aprovat els ajuts per pal·liar els danys en habitacles, establiments industrials, mercantils, agraris, marítims pesquers, turístics i altres serveis.

Aquestes mesures, adoptades en compliment de l’article 24 de la llei 17/2015 del Sistema Nacional de Protecció Civil, també inclouen danys a persones físiques o jurídiques que hagin realitzat prestacions personals o de béns, i règim d’ajuts a corporacions locals, danys en infraestructures municipals i xarxa viària, actuacions de restauració ambiental, en el domini públic marítim terrestre i la resta d’infraestructures públiques. També s’adoptaran mesures laborals i de Seguretat Social.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seva satisfacció per l’acord del Consell de Ministres i ha reiterat als ajuntaments la disponibilitat de l’organisme per gestionar aquesta “situació excepcional”. La subdelegació va transmetre al govern espanyol la valoració dels danys que van patir les infraestructures, equipaments i instal·lacions dels municipis ebrencs.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies