HomePolíticaEl Consell del Baix Ebre crearà una oficina comarcal d’impuls a la...

El Consell del Baix Ebre crearà una oficina comarcal d’impuls a la transició energètica

El Consell Comarcal del Baix Ebre crearà una oficina comarcal d’impuls a la transició energètica. El ple del Consell ha aprovat avui, per unanimitat, la sol·licitud d’una subvenció a l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), en el marc de l’estratègia Solarcat que té com a finalitat donar suport als consells comarcals per a la creació i el funcionament d’oficines d’impuls a la transició energètica amb l’objectiu de col·laborar en la planificació i el disseny comarcal de la implantació de les energies renovables a Catalunya.

La previsió del Consell Comarcal del Baix Ebre és posar en funcionament l’oficina comarcal d’impuls a la transició energètica el pròxim mes de setembre, una oficina que comptarà amb un tècnic i serà coordinada per l’Agència d’Energia del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).  “El Baix Ebre i el conjunt de les Terres de l’Ebre són un espai estratègic en matèria de producció elèctrica renovable amb energia solar”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha recordat que el pla del govern per a la transició energètica a Catalunya té l’objectiu d’arribar al 50% de renovables l’any 2030 i a la neutralitat total de les emissions de carboni el 2050.

Pel que fa a les línies d’actuació de l’oficina comarcal d’impuls a la transició energètica s’estructuren en quatre eixos: foment de projectes públicoprivats; impuls i suport al sector públic; suport al teixit empresarial i la ciutadania i  millora de la governança. “La transició energètica ens planteja un repte com a societat, al  qual podem donar resposta amb una estratègia conjunta entre administracions locals, ciutadania i sectors econòmics del territori”, ha manifestat Faura.

Entre les actuacions previstes s’inclou potenciar i difondre les comunitats energètiques; establir criteris territorials per implantar l’energia fotovoltaica; promoure la substitució de calderes convencionals per calderes de biomassa; propostes per la millora de la climatització; definir l’estratègia d’implantació i manteniment d’una xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics i formació a empreses i comerços sobre contractació elèctrica.

El plenari també ha aprovat l’addenda al conveni signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per al finançament del projecte constructiu de l’emissari submarí de l’Ametlla de Mar.

Un altre dels acords adoptats ha estat el reglament de funcionament del fons social d’habitatges de lloguer del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquest reglament defineix l’ús dels habitatges de lloguer que formen part del fons, els requisits d’accés i el procediment d’adjudicació. Actualment, el fons consta de deu habitatges, ubicats a Roquetes, Deltebre, l’Aldea, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. Aquest parc d’habitatge social ha estat possible després de l’acord assolit entre el Consell Comarcal del Baix Ebre, la Fundació Hàbitat3 i els ajuntaments.

D’altra banda, el plenari ha aprovat les bases i la convocatòria de les subvencions comarcals per a activitats i accions d’interès comarcal. Es podran presentar sol·licituds de subvenció fins al 30 de juny de 2022.

En l’apartat de les mocions el ple ha aprovat, per unamitat, una moció del grup comarcal d’ERC contra la bretxa salarial. La moció referma el compromís del Baix Ebre en la lluita contra les desigualtats de gènere i es demana al govern de l’Estat que realitzi els canvis normatius corresponents per tal de corregir les situacions de desigualtat existents que provoquen la bretxa salarial i la poca representació de dones en els espais de presa de decisions.

Finalment, el plenari ha aprovat també una moció de Movem Terres de l’Ebre de suport a la comunitat educativa i les seues reivindicacions. La moció insta la Generalitat a afavorir un diàleg efectiu i permanent amb la comunitat educativa per tal d’aplicar mitjançant el consens les mesures i innovacions als centres docents catalans. Entre els acords s’inclou la petició al departament d’Educació perquè elabore els informes tècnics pertinents per a garantir la idoneïtat de la proposta de reorganització del calendari escolar.  La proposta de Movem ha rebut el vot favorable de tots els grups, a excepció de l’abstenció de Ciutadans.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies