HomeMedi AmbientEl Consorci d'Aigües de Tarragona impulsa mesures de sostenibilitat en la seua...

El Consorci d’Aigües de Tarragona impulsa mesures de sostenibilitat en la seua activitat

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha renovat la seua flota apostant pels vehicles elèctrics, amb una inversió acumulada en 4 anys de 800.000 €. A més té previst construir dos parcs fotovoltaics per autoconsum i té un contracte d’energia verda pels pròxims 5 anys.

En el marc del dia mundial del medi ambient, que es commemora el pròxim diumenge 5 de juny, el CAT ha explicat quines són les accions principals que duu a terme en l’àmbit de la sostenibilitat.

Després de quatre anys, el Consorci ha finalitzat la transformació de la seua flota de vehicles cap al model elèctric. Actualment, la flota del Consorci està formada en un 90% per vehicles elèctrics, en total hi ha 29 cotxes endollables, 18 turismes i 11 furgonetes. Queda pendent substituir 3 vehicles que per les necessitats del servei no disposen d’un equivalent en format elèctric. La inversió acumulada en els vehicles elèctrics ha estat un encert, ja que suposa una mitjana de 970 € d’estalvi de combustible anual per vehicle.

Pel que fa a l’energia, el CAT té previst construir dos parcs solars a les seues instal·lacions. Els parcs s’ubicaran a les cobertes del dipòsit d’aigua tractada de la planta potabilitzadora de l’Ampolla i del dipòsit ubicat a les instal·lacions Centrals del CAT a Constantí. Segons els càlculs estimats, a les instal·lacions de l’ETAP es generarien 4,7 GWh/anuals mentre que a les instal·lacions de Constantí la xifra seria d’1,5 GWh/anuals. Amb estos parcs es cobrirà un 10% del consum energètic anual.

I en l’àmbit energètic, des d’este 2022 el CAT disposa d’un contracte amb Endesa Energía perquè el 100% de l’energia consumida siga provinent de fonts renovables. Alhora este contracte inclou un PPA (Purchase Price Agreement), és a dir, un preu tancat de l’energia de 45 GWh anuals per 5 anys (2022-2026) amb preus avantatjosos que suposa un 75% de l’energia consumida pel CAT aproximadament. Enguany, este contracte està suposant un estalvi en els costos energètics del 50% i s’espera que supose un estalvi de fins a 7 M€ anuals.

El president del CAT, Joan Alginet, ha explicat que “estes accions formen part del Pla Estratègic de l’organització i estan alineats amb l’Agenda 2030 i els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) que se’n deriven. Des del Consorci estem compromesos amb la sostenibilitat i continuarem treballant per impulsar noves mesures que ens ajuden a fer que la nostra activitat siga el més sostenible possible”.

Finalment, Alginet també ha volgut posar en valor altres projectes que fa anys que estan en marxa i que ja formen part de l’ADN sostenible del CAT com el del retorn de fangs al medi natural, que ja disposa de les autoritzacions per part de les administracions competents i està en una fase de cerca de finançament per poder-lo convertir en realitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies