HomeSocietatEl COPATE fa el primer de set tractaments previstos enguany contra la...

El COPATE fa el primer de set tractaments previstos enguany contra la mosca negra

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre ha dut a terme el primer dels set tractaments previstos per este 2022 per controlar la població de mosca negra al tram de l’Ebre. Este és el tercer any consecutiu que el tractament es duu a terme a principi d’any amb l’objectiu de combatre la plaga amb majors garanties, ja que s’actua sobre la primera generació de larves abans que es converteixen en exemplars adults.

El president del COPATE, Xavier Faura ha explicat que “Els últims dos anys, el COPATE ha iniciat les tasques de control de la població de mosca negra a principi d’any, tal com reclamaven els tècnics, la qual cosa ha permès constatar una reducció notable de la densitat de larves durant la resta de l’any i, per tant, menys queixes per part de la població”.

Pel que fa al tractament ha consistit en l’abocament des d’un helicòpter de 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts de l’Ebre, compresos entre Ascó i Tortosa. Per tal de garantir l’efectivitat del tractament, la companyia Endesa ha regulat el cabal del riu Ebre i l’ha fixat en 200 metres cúbics per segon. De fet, el cabal de l’Ebre ja es va reduir dilluns al vespre, per poder fer dimarts els mostrejos. Els tècnics del COPATE van detectar una major presència de larves per quilo de macròfit a la part baixa de l’Ebre, mentre que als punts de control de Móra, Garcia o Miravet pràcticament no se’n van trobar.

El pressupost de l’àrea de Salubritat del COPATE és d’1,6 milions d’euros, i inclou també els 220.000 euros pels tractaments contra la mosca negra al Segre; 870.000 euros pel control de la població de mosquit i 140.000 euros per salubritat municipal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies

-->