HomeSocietatEl COPATE inicia la recollida del porta a porta de residus orgànics...

El COPATE inicia la recollida del porta a porta de residus orgànics als restauradors del Baix Ebre i Montsià

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat la campanya informativa sobre el nou model de recollida de la fracció orgànica mitjançant el sistema porta a porta adaptada als establiments considerats grans generadors de la zona litoral del Baix Ebre i Montsià.

Una campanya que porta el lema ‘Tanca el cercle’ i que està adreçada a un total de 310 establiments, principalment del sector de la restauració: restaurants, bars, cafeteries, hotels, càmpings, etc.

Avui el president del COPATE, Xavier Faura i l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, han visitat un dels restaurants de l’Ampolla on s’ha explicat el funcionament del nou servei.
Concretament, el COPATE informa els establiments de la necessitat de separar correctament l’orgànica, els aporta informació del nou servei de recollida pel que fa a freqüències i horaris, analitza les necessitats de cada establiment i, posteriorment, els facilitarà els cubells amb xip i adaptats a la seua producció. Una vegada desenvolupada la campanya informativa i la distribució dels materials, s’iniciarà el servei amb el nou model de recollida que incorporarà les millores tecnològiques previstes. Unes millores que permetran fer un seguiment més acurat del comportament dels comerços implicats. I en este sentit, es promourà la corresponsabilitat, es garantirà el control d’ús i es farà possible l’establiment de mesures fiscals per part dels ajuntaments adaptades al pagament per generació de residus.

“Facilitem la recollida de la fracció orgànica als grans productors, volem aconseguir més quantitat i qualitat, hem de reduir la taxa d’impropis per tal d’incrementar l’import de retorn del cànon de residus”, ha explicat Faura.

Amb el canvi de model de recollida selectiva es pretén augmentar la taxa de reciclatge per tal d’arribar als límits legals establerts per la Comissió Europea, els quals determinen que cal assolir un 55% de la recollida selectiva el 2025 i un 60% el 2030. Actualment, la taxa de recuperació al Baix Ebre i Montsià se situa entorn del 52%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies