HomeEconomiaEl Govern aprova una despesa d’11,5 MEUR per comprar habitatges per tanteig...

El Govern aprova una despesa d’11,5 MEUR per comprar habitatges per tanteig i destinar-los a famílies vulnerables

El Govern ha aprovat este dimarts una despesa d’11,5 milions d’euros (MEUR) per comprar habitatges per tanteig i destinar-los a famílies vulnerables. Es farà a través de la formalització d’un acord entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (INCASOL) per poder adquirir habitatges provinents d’execucions hipotecàries per este mateix any 2022.

Des que va entrar en vigor, a finals de 2015, s’han pogut comprar un total de 3.630 pisos, amb una inversió de 197.845.445 euros. Els 11,5 MEUR s’estima que permetran la compra d’uns 211 habitatges més, que es destinaran a lloguer social i que serviran per a incrementar el parc públic.

A finals de 2019, es va ampliar fins al 2027 el termini per exercir el dret de tanteig que tenen les administracions i les entitats del tercer sector i que es va fer extensiu a tot Catalunya. Este dret es pot aplicar també en segones i terceres transmissions d’habitatges anteriorment adquirits per grans tenidors.

El dret de tanteig i retracte a favor de les administracions permet mobilitzar aquests habitatges per destinar-los a famílies en situació d’especial vulnerabilitat i ha evitat la venda d’aquests pisos a fons d’inversió internacional que podrien haver portat a una nova dinàmica especulativa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 50

Últimes notícies