HomeSocietatEl COPATE introdueix el sistema de recollida de residus porta a porta...

El COPATE introdueix el sistema de recollida de residus porta a porta al sector de la restauració de l’Ampolla

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) està impulsant un canvi en l’actual model de recollida de residus mitjançant la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica a l’Ampolla.

Els nous usuaris d’este sistema seran tots els establiments grans generadors de matèria orgànica, és a dir, bars, restaurants, hotels o càmpings. La mesura no només s’implanta a l’Ampolla, sinó també a totes aquelles poblacions que estiguen situades a la zona del litoral de les comarques del Baix Ebre i del Montsià.

L’objectiu d’este canvi és contribuir a augmentar les taxes de reciclatge fins als límits vigents establerts per la legislació. La implantació d’este nou sistema facilita una adequada gestió d’este residu mitjançant el compostatge, convertint així els residus orgànics en compost, un fertilitzant natural.

Com a primera actuació de la campanya de sensibilització que es durà a terme durant el setembre i l’octubre, l’equip d’educadores del COPATE farà visites presencials a tots els establiments grans generadors de l’Ampolla per donar a conèixer els objectius del projecte així com recollir les necessitats de cada establiment en funció de la generació de matèria orgànica.

Després d’estes visites, es lliuraran els contenidors marrons necessaris per a fer l’aportació d’aquest residu a la via pública a través del servei de recollida. Estos contenidors disposaran d’un xip que permetrà l’associació amb l’establiment pertinent, així com d’un sistema de tancament per evitar que altres usuaris puguen fer-ne ús. Posteriorment, els establiments rebran un adhesiu distintiu que els identificarà com a productors responsables.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies