HomeEconomiaLa CUTE confirma l'autorització administrativa de cinc petits parcs solars

La CUTE confirma l’autorització administrativa de cinc petits parcs solars

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha ratificat l’autorització administrativa per a cinc plantes solars fotovoltaiques a la Galera, Ulldecona, Ascó i Flix.

La primera és una central de 2 MW una superfície de captació de 2,64 ha. Les d’Ulldecona tindran 2 MW i 4 MW i 3,38 ha i 5,2 ha de superfície, respectivament. La planta d’Ascó produirà 2,31 MW i tindrà 3,77 ha de superfície i la instal·lació fotovoltaica de Flix és la més petita, amb 584 kW i 1,9 ha. Donarà subministrament a una estació de bombament i la promou la Comunitat de Regants Garrigues Sud. Pel que fa al parc eòlic MicroVilalba –1 aerogenerador de 3 MW-, el projecte està en un tràmit inicial i la CUTE ha fet notar que es projecta en una zona molt massificada.

Segons el nou decret d’energies renovables, la direcció general pot aprovar projectes d’energies renovables petits, de menys de 5 MW, per agilitzar els tràmits, però hi ha el compromís de portar les resolucions per raó d’urgència a la Comissió d’Urbanisme per donar-ne coneixement.

La CUTE ha celebrat la cinquena sessió anual este dimecres a la tarda a Tortosa. Com ha explicat Xavier Rehues, subdirector general de Coordinació Urbanística, la Comissió també ha rebut les consultes prèvies per reduir de 69 hectàrees a 38 els terrenys qualificats de servei tècnic per ús de la planta de valorització i dipòsit controlat de residus no especials de Classe II, al Paratge dels Magrells de Tivissa, i també una consulta per permetre actuacions en construccions ramaderes existents que estan a menys de 1.000 metres del nucli de Batea.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies