HomeCulturaEl cor La Lira Ampostina celebra aquest dissabte el concert que tancarà...

El cor La Lira Ampostina celebra aquest dissabte el concert que tancarà el seu 20è aniversari

Dissabte, 17 de desembre, a partir de les 20 hores, a l’Auditori Octavi Ruiz d’Amposta se celebrarà el concert que clourà el 20è aniversari del cor La Lira Ampostina. El concert és un viatge pels 20 anys d’història de la formació, amb obres significatives de cada un dels anys, una mostra de la trajectòria del cor i de les vivències de les i dels seus cantaires. Amb la direcció de Núria Francino Murgadas, Lluís Ràfales al piano i Maripau Medina com a soprano, el programa que s’oferirà és el següent:

El cor La Lira Ampostina és una formació nascuda la primavera del 2002. La Societat, al llarg de la seva història, ha comptat amb diferents formacions corals que no han tingut continuïtat, però l’actual cor ja compleix 20 anys d’existència este any 2022, sota la direcció ininterrompuda de Núria Francino Murgadas. El cor participa de la vida musical i cultural de la ciutat en els actes de la Festa del Mercat, cada mes de maig, a la missa de Festa Major i de Santa Cecília, i ofereix diferents concerts durant l’any, oberts a tota la ciutadania. També realitza intercanvis amb diferents cors d’arreu del país, per tal d’enriquir el repertori, la cultura coral i establir lligams amb altres formacions, i col·labora amb la banda de l’entitat en concerts i espectacles, com per exemple els musicals i òperes “El fantasma de l’òpera”, “Carmen”, “Mar i cel” o “L’Elixir d’amor”.

El cor ha oferit concerts en col·laboració amb formacions instrumentals diverses, com el concert Cinc Segles de Polifonia, amb el grup de música de cambra de La Lira Ampostina; la interpretació del Psaume 18 de Benedetto Marcello, amb el quartet de clarinets de La Lira Ampostina el Nadal de 2012; el concert de celebració del desè aniversari del cor amb la interpretació del Gloria de Vivaldi, juntament amb l’orquestra de cambra de l’entitat, que tornaria a interpretar el gener de 2017; la interpretació dels 6 Notturni KV 345 de Mozart, amb un trio de clarinets de l’entitat, l’any 2015 a les Coves de Vinromà i a Tarragona; la interpretació de La Negrina, de Mateu Fletxa el Vell, el Nadal de 2019 a Amposta i Tortosa, amb un conjunt de cambra de l’entitat; el concert de Santa Cecília de 2021, amb música tradicional dels Països Catalans, amb la participació del grup de dansa Paracota i el grup de dolçainers i tabaleters Sanfaina. El 2013 el cor estrenà, a Vic i Manresa, l’obra ‘Les Nadales del Mossèn’, amb música del castellonenc Enric Gimeno. També es desplaçà a Vilareal per a l’estrena absoluta de ‘Retaule Místic’ amb música del mateix compositor. Una de les fites més importants del cor La Lira Ampostina ha estat la interpretació de Misatango, missa a Buenos Aires del compositor argentí Martín Palmeri, un projecte compartit amb el cor Mestral de Reus. L’obra va ser interpretada els anys 2016 i 2017 a l’auditori de La Lira Ampostina, a Roquetes, a l’església Arxiprestal d’Amposta, al montestir de Poblet, al castell d’Escornalbou, a la catedral de Santa Maria de Tortosa dins del Cicle de Música Sacra, i a l’església de Santa Maria de Montserrat dels Espanyols, a Roma.

L’any 2017 el cor celebrava el seu 15è aniversari amb un concert dedicat a compositors de Terres de l’Ebre. Durant el confinament del 2020 el cor participà en la iniciativa de Sant Jordi impulsada per la FCEC, amb un cant conjunt de l’Oració al Senyor Sant Jordi, gravat pels cantaires des de les seves cases. No serà fins el març de 2021 que el cor reprendrà la seva activitat, amb un concert dins del Cicle de Música Sacra de Tortosa, el 29 de març a la catedral de Santa Maria de la ciutat. Durant el mateix any el cor va realitzar diferents concerts per reprendre l’activitat social i cultural després del llarg període d’inactivitat obligada. Al mes de juny de 2021 el cor oferí un concert a l’Església Vella de Corbera d’Ebre, dins dels actes del Vi solidari “Tots sumem”, per ajudar l’associació Jeroni de Moragas. L’any 2022, any del 20è aniversari, el cor el va encetar interpretant la cantata ‘Un infantó ens naixia’, de J.S. Bach, acompanyat d’una orquestra de cambra de la Societat. A la primevera estrenà la cantata ‘La llegenda de Sant Jordi’, de Raimon Romaní, juntament amb el cor de l’alumnat de l’Escola de La Lira i un conjunt instumental.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies