HomeSocietatEnrique Benavent pren possessió com a nou arquebisbe de València

Enrique Benavent pren possessió com a nou arquebisbe de València

Enrique Benavent ha pres possessió com a nou arquebisbe de València en un acte celebrat a la Catedral, després d’una eucaristia pontifical. La Seu s’ha obert des de dues hores abans per accedir als fidels, fins a completar aforament.

Prèviament, el Nunci de la seva Santedat a Espanya, Bernardito Auza, ha presidt la processó des del Palau Arquebisbal fins a la Basílica de la Verge, acompanyat per l’Administrador Apostòlic, el cardenal Cañizares, i el nou arquebisbe, Enrique Benavent, fins ara bisbe de Tortosa, que anaven seguits per cardenals, arquebisbes i bisbes, consells episcopals, arxiprestes, vicaris generals i diferents personalitats eclesiàstiques.

Enric Benavent ha venerat la imatge de la Mare de Déu, signant al llibre d’honor i visitant al Camarí per besar la mà de la Patrona. A continuació, ha seguit la processó pel carrer del Miquelet fins a la Catedral

A les 10.55 hores ha tingut lloc el ritu de recepció a la Porta dels Ferros de la Catedral. Precedit pels cardenals, arquebisbes i bisbes, han adorat el Santíssim a la Capella del Sant Calze. A les 11.00 hores s’ha iniciat la processó d’entrada fins a l’altar major.

El que era fins ara bisbe de Tortosa va començar aquest divendres els actes del seu nomenament, tal com dicta la litúrgia eclesiàstica, i va fer parada a Benavites (Camp de Morvedre), el primer poble de la diòcesi de València de camí cap a la catedral des de Tortosa.

L’arquebisbe de València, Enric Benavent, ha fet una crida a la fidelitat de l’església perquè  la institució “no es marca objectius humans” ni és “un poder fàctic que actua d’amagat”. Així mateix, ha reivindicat que l’esglèsia ha de treballar per una societat més justa, encara que ha recordat que “no és un partit polític”. A institit que  una església dividida “no dóna testimoni de Crist”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 72

Últimes notícies