HomeEducacióEl FabLab repetirà la seva oferta d’activitats curriculars a l’alumnat de 6è...

El FabLab repetirà la seva oferta d’activitats curriculars a l’alumnat de 6è de primària de les escoles d’Amposta

L’Ajuntament d’Amposta, els Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre i el Servei Educatiu del Montsià han renovat, per segon any consecutiu, l’acord segons el qual, el FabLab Terres de l’Ebre (ubicat a l’edifici del Sindicat) oferirà activitats curriculars a l’alumnat de 6è de primària de totes les escoles d’Amposta. Els tallers, que consten de dos parts (Design Thinking i Introducció al disseny 3D), s’iniciaran el 20 d’abril i es preveu que passin un total de 250 alumnes.

L’objectiu, tal i com explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, “és apropar la tecnologia a tothom, facilitar l’accés i el coneixement i fomentar l’educació STEAM, especialment entre les noies“. “Les activitats curriculars les vam iniciar el curs passat i van funcionar molt bé“, afegeix, “i és que, segons l’enquesta feta, els centres educatius que van passar valoren en molt bona nota les activitats proposades, amb una mitjana de 3,87 sobre 4“.

Tanmateix, des d’ara fins al juny, també s’oferiran visites a l’alumnat de 4t d’ESO per donar a conèixer les instal·lacions i les possibles aplicacions educatives en els treballs de recerca. En aquest sentit, hi ha previst que hi passin més de 300 alumnes de 4t d’ESO. I també està previst desenvolupar una sèrie d’activitats emmarcades dins del Treball de síntesi de l’alumnat del Ramon Berenguer. A més a més, des del setembre, el FabLab és una de les seus de l’alumnat del 1r curs del CFGS d’Animació 3D, Entorns interactius i videojocs de l’institut Montsià, amb una vintena d’alumnes matriculats.

Amb tota l’oferta que ara tenim, des del FabLab s’està treballant per elaborar un catàleg de serveis educatius per a tots els centres de primària, secundària i postobligatoris d’Amposta i del territori“, avança la regidora d’Educació, Núria Marco.

Formació per a docents

D’altra banda, el FabLab contribueix també a la formació de docents i personal del departament d’Educació. Entre el curs passat i aquest, el FabLab ha estat la seu de la formació per als mentors digitals de les Terres de l’Ebre i del programa FAIG per a docents de tot Catalunya, un programa d’innovació del Departament d’Educació en què hi participen 35 escoles de tot Catalunya, 4 d’elles de les Terres de l’Ebre i una d’elles, el Consol Ferré d’Amposta. Aquest curs ha rebut la visita del CRP del Tarragonès.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies