HomeComunicació'El Foraster' arriba el proper dilluns 25 a Xerta

‘El Foraster’ arriba el proper dilluns 25 a Xerta

El magazina d’entreteniment, El Foraster de TV3, arriba aquest dilluns 25 de setembre a Xerta a partir de les 22.45 hores, després del Piromusical de la Mercè. El programa de Quim Masferrer fa parada a la comarca del Baix Ebre, un poble lligat en cos i ànima a les aigües del riu més llarg i cabalós del país. Les crescudes de l’Ebre han negat els seus carrers més d’una vegada, com recorda en Ricardo, que va viure la gran inundació del 1937. De la mà d’en Jordi, en Quim visitarà l’Assut, una presa monumental amb un gran secret amagat. I en aquest temps de sequera, en Paco i en Marc, família de pagesos, també viuen pendents de l’aigua i faran el que sigui perquè torni a caure del cel.

Foto: El Foraster

A més, en Joan, un senzill botiguer del poble, li demostrarà a en Quim perquè li diuen Lo Mago de Xerta. La Sílvia del supermercat el convidarà a repartir la compra per diverses cases. I l’Anna li descobrirà fins a quin punt la jota, resumida en quatre notes, expressa el sentiment de tot el poble.

A Xerta, cada dia hi pot haver una festa gràcies al joc dels barris organitzat per en Carlos. I hi ha una dona, la Mariluz, que conserva en calaixos més de vint mil fotografies: la memòria històrica de tots els xertolins i xertolines.

Foto: El Foraster

Després es recupera el pas del Foraster per Verges 

En Quim arriba a Verges (Baix Empordà) per ser testimoni del retorn de la festa més esperada del poble. “El Foraster” viurà al costat dels veïns i veïnes la recuperació de la processó de Setmana Santa, amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, després de dos anys de pandèmia.

L’Arnau, que interpretarà Jesucrist per segona vegada, està molt nerviós i demana consell als que l’han precedit en aquest paper. En Bi, que fa de soldat romà (aquí coneguts com a manages) li confessarà a en Quim que històricament aquest col·lectiu ha aixecat bastant el càntir. Però aquest també serà un any especial per les manages: la Maria i la Gemma, mare i filla, seran les primeres dones a desfilar com a soldats romans en la processó. En Quim descobrirà tot un poble bolcat en el mateix somni: des d’en Josep, que reparteix els cartells, a les tres directores de l’espectacle, passant pels joves i els nens i nenes que interpreten els esquelets de la Dansa de la Mort. La Maria, encarregada del vestuari des de fa 50 anys, ho resumirà amb llàgrimes als ulls: “avui veuràs del que és capaç el poble de Verges”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies