HomeSocietatEl GALP Mar de l'Ebre afronta la recta final del FEMP amb...

El GALP Mar de l’Ebre afronta la recta final del FEMP amb un balanç molt positiu

MONTSIÀ // El GALP Mar de l’Ebre ha celebrat la primera assemblea presencial després de la COVID-19 des del municipi pesquer de les Cases d’Alcanar. Una trobada que ha estat presidida pel nou delegat del govern a les Terres de l’Ebre Albert Salvadó i per l’alcalde d’Alcanar i president del Consell Comarcal del Montsià Joan Roig. L’assemblea, ha servit per presentar la memòria semestral d’activitats i els resultats de la convocatòria d’ajuts pel desenvolupament local participativa de l’any 2021.  Una convocatòria, que segons el gerent del GALP Joan Alginet, ha evidenciat un cop més “la vitalitat i pluralitat de projectes vinculats al mar i que no han estat una excepció malgrat les adversitats generades per la COVID-19”. Alginet, ha explicat durant el decurs de l’assemblea que a la convocatòria de 2021 s’han elegit i subvencionat un total de 34 projectes, el que suposa un 94% dels projectes presentats i elegibles.

Dels projectes elegits destaca el sector privat, que s’ha endut el 80% dels ajuts, seguits del sector pesquer i públic en un 10%. Sant Carles de la Ràpita continua liderant els projectes del GALP, on recauen 15 de les sol·licituds favorables, seguits de Deltebre amb 5; l’Ametlla de Mar amb 4; L’Ampolla i Amposta amb tres i Sant Jaume d’Enveja amb un. D’entre els imports resolts, cal destacar que 6 projectes han rebut entre 20.000 i 50.000 euros. 8, entre 5.000 i 10.000 euros; 6 projectes entre 0 i 5.000 euros; 12, entre 10.000 i 20.000 euros i un projecte ha rebut més 150.000 euros. Dels 34 projectes, 26 han rebut una intensitat d’ajuda propera al 50%, i els projectes impulsats per homes, continuen dominant els que han presentat les dones. El president del GALP Eusebio Rosales ha fet en nom de la junta directiva una valoració molt positiva del rumb del GALP i ha afirmat que “la voluntat i compromís es seguir treballant cada dia per tenir un territori amb oportunitats i projectes que generin valor afegit. Per això volem seguir tenint un GALP pesquer a les Terres de l’Ebre.” Rosales ha agraït la confiança dels municipis pesquers i les confraries i federacions de productors.

A la sessió també s’ha aprovat el compte anual del 2020 i s’ha donat compte de l’informe d’auditoria de l’exercici 2020.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies