HomeEducacióEl Govern destina 25 milions d'euros a programes d'FP dual per a...

El Govern destina 25 milions d’euros a programes d’FP dual per a joves desocupats

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert este dilluns una convocatòria de formació professional dual per més de 1.000 joves aturats i sense qualificació professional.

En comparació amb l’anterior oferta, s’ha incrementat el pressupost en un 47% fins a arribar als 25 milions d’euros. Segons ha detallat el Govern en un comunicat, hi haurà cursos per especialitzar-se en el sector alimentari, la logística o les energies renovables, entre d’altres. Amb esta iniciativa, es pretén donar sortides als joves d’entre 16 i 29 sense qualificació, que representen el 72% dels joves sense feina.

Durant tot un any, els joves que ingressen als programes d’FP dual rebran acompanyament i una formació que els permeta obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3, mentre estan contractats per una empresa.

“Els responsables del programa del SOC han valorat molt positivament la primera convocatòria. Per aquest motiu, s’ha apostat per incrementar el pressupost i poder així consolidar la connexió entre mercat laboral i les persones demandants d’ocupació gràcies a la realització de formació tant en els tallers com en les aules”, ha detallat el Departament d’Empresa i Treball.

El termini de sol·licitud de les subvencions per a l’FPO Dual s’inicia demà 26 de juliol i finalitzarà el dia 26 de setembre. Les actuacions de formació i contractació es podran allargar fins al novembre de 2023.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 53

Últimes notícies