HomeSense categoriaEl govern espanyol aprova el transvasament de l'aigua de l'Ebre cap a...

El govern espanyol aprova el transvasament de l’aigua de l’Ebre cap a Santander

TERRES DE L’EBRE // El Consell de Ministres celebrat aquest dimarts passat va donar llum verda al transvasament de 4’99 hectòmetres d’aigua del riu Ebre cap a Cantàbria per tal d’abastir la ciutat de Santander i altres comarques veïnes.

El president de Cantàbria, Miquel Ángel Revilla ha declarat que és “una molt bona notícia que estaven esperant i que arriba després d’una duríssima negociació”. No osbtant, des del govern càntabre, consideren que l’acord aprovat finalment pel Consell de Ministres és insuficient, i reclamen que la transferència d’aigua tingui un caràcter indefinit i no temporal. L’acord del Consell de Ministres habilita la possibilitat de transferir aquesta quantitat dins del present any hidrològic que acabarà el 30 de setembre i sempre en el supòsit de que hi hagi un risc d’esgotament en el sistemes d’abastament ordinari d’aquestes poblacions.

L’aigua que s’utitzarà en el transvasament provindrà d’un embassament de l’Ebre que hi ha a Cantàbria, però els crítics amb aquest projecte argumenten que la ciutat de Santander pertany a la conca cantàbrica i no a la de l’Ebre.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre s’ha mostrat “consternada” per l’aprovació d’aquest transvasament en plena tramitació del Pla Hidrològic de l’Ebre 2021-2027. A més, han recordat que el Delta de l’Ebre “s’està enfonsant i regressionant per falta d’aigua i sediments”. 

El passat 13 de juliol a Amposta, el front institucional de les Terres de l’Ebre, que agrupa alcaldes i presidents de consells comarcals del territori, es va reactivar davant l’amenaça que suposa aquest transvasament. El front es van comprometre a “oposar-nos a l’aprovació de qualsevol detracció d’aigua que es realitzi a la Conca hidrogàfica de l’Ebre mentre no tinguem assegurada la pervivència física del Delta i el bon estat ecològic de l’aigua del tram final del riu al seu pas per les Terres de l’Ebre”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 88

Últimes notícies