HomeSocietatVÍDEO - L'AMI impulsa un manifest perquè els alcaldes es plantin i...

VÍDEO – L’AMI impulsa un manifest perquè els alcaldes es plantin i es neguin a donar els seus romanents a l’Estat

CATALUNYA // L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha impulsat un manifest, que ha fet arribar a tots els alcaldes de l’entitat, perquè es plantin i se sumin a la negativa de donar els seus romanents a l’Estat espanyol, tal com contempla la proposta d’Hisenda que ja ha rebut el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La iniciativa pretén sumar el màxim d’ajuntaments per després fer arribar els manifests signats a les màximes autoritats espanyoles i catalanes. El document remarca que la proposta d’Hisenda és un “nou espoli a les finances dels consistoris” i un “abús de poder“, ja que els consistoris no podran revertir els diners estalviats en els veïns, en un moment de crisi social i econòmica que els afecta de ple.

Alhora també reivindica que “no es pot permetre que de forma reiterada l’Estat trepitgi les competències municipals“, tal com creuen que s’està fent amb aquesta nova mesura. En aquest sentit, el redactat afegeix que no estan disposats “a fer de petites gestories de serveis de l’Estat espanyol i limitar la nostra veu i els nostres posicionaments polítics“.

També s’hi expressa la negativa a fer de banc a un Estat que es qualifica de “centralista i autoritari“, “amb poc respecte pels diners públics” i que els ha “malgastat” en “infraestructures innecessàries, en rescats a la banca, en armament o en mantenir una monarquia corrupta”.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha demanat als alcaldes que no facin “de creditors d’un Estat autoritari i centralista que ha malgastat els nostres diners de forma reiterada“. Cervera també ha recordat que “les nostres polítiques són de proximitat i, per tant, requereixen que els diners també siguin pròxims i no cal que vagin a Madrid“.

https://twitter.com/AMI__cat/status/1291729137170894849?s=20

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies