HomeSocietatEl Govern presentar脿 a l'octubre un nou protocol d'actuaci贸 davant els feminicidis

El Govern presentar脿 a l’octubre un nou protocol d’actuaci贸 davant els feminicidis

El gabinet d’an脿lisi de feminicidis ha convocat avui la mesa institucional per treballar en el nou protocol d’actuaci贸, que es presentar脿 a l’octubre dins la Comissi贸 Nacional de Viol猫ncia Masclista, 貌rgan que t茅 per objectiu impulsar, fer el seguiment i avaluar les actuacions que duu a terme la Generalitat. El document establir脿 les bases d’actuaci贸 i coordinaci贸 entre tots els departaments implicats i permetr脿 una resposta “m茅s 脿gil i eficient“. D’altra banda, s’ha iniciat una recerca per a generar una metodologia “acurada” per l’an脿lisi dels casos, comen莽ant per proposar criteris clars i en conson脿ncia amb la normativa internacional per qualificar provisionalment els feminicidis i les seves temptatives.

Aquest grup de treball 茅s m茅s necessari que mai, donat que venim, desgraciadament, d’un estiu particularment dur en relaci贸 amb els feminicidis viscuts“, ha explicat la consellera d’Igualtat i Feminismes, T脿nia Verge.

D’acord amb la Llei 17/2020, de modificaci贸 de la Llei del dret de les dones a erradicar la viol猫ncia masclista, es tindr脿 en compte la nova definici贸 de feminicidi, que estableix un marc jur铆dic m茅s enll脿 de l’脿mbit del dret penal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

33 + = 42

脷ltimes not铆cies