HomeSocietatEl Govern presentarà a l'octubre un nou protocol d'actuació davant els feminicidis

El Govern presentarà a l’octubre un nou protocol d’actuació davant els feminicidis

El gabinet d’anàlisi de feminicidis ha convocat avui la mesa institucional per treballar en el nou protocol d’actuació, que es presentarà a l’octubre dins la Comissió Nacional de Violència Masclista, òrgan que té per objectiu impulsar, fer el seguiment i avaluar les actuacions que duu a terme la Generalitat. El document establirà les bases d’actuació i coordinació entre tots els departaments implicats i permetrà una resposta “més àgil i eficient“. D’altra banda, s’ha iniciat una recerca per a generar una metodologia “acurada” per l’anàlisi dels casos, començant per proposar criteris clars i en consonància amb la normativa internacional per qualificar provisionalment els feminicidis i les seves temptatives.

Aquest grup de treball és més necessari que mai, donat que venim, desgraciadament, d’un estiu particularment dur en relació amb els feminicidis viscuts“, ha explicat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

D’acord amb la Llei 17/2020, de modificació de la Llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista, es tindrà en compte la nova definició de feminicidi, que estableix un marc jurídic més enllà de l’àmbit del dret penal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 45

Últimes notícies