HomeSocietatEl Govern revisar脿 els criteris d'urbanitzaci贸 en lleres i cursos d'aigua per...

El Govern revisar脿 els criteris d’urbanitzaci贸 en lleres i cursos d’aigua per evitar episodis com el d’Alcanar

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigner贸, ha assegurat que el Govern revisar脿 els criteris d’urbanitzaci贸 en lleres i cursos fluvials per evitar que episodis de destrosses per aiguats com els patits aquesta setmana al Montsi脿. En una visita a la fa莽ana fluvial i el port de les Cases d’Alcanar, un dels punts m茅s castigats, Puigner贸 ha recordat que la construcci贸 massiva en aquests espais i prop de la costa 茅s una her猫ncia de plans urban铆stics del passat i ha exhortat a actuar en l’actual context de canvi clim脿tic, valorant b茅 les afectacions sobre el patrimoni. Segons preveu, les tasques de neteja de les aig眉es interiors del port han de permetre que els pescadors de les Cases puguin reprendre dilluns la seva activitat.

Comen莽arem a revisar no nom茅s aqu铆, sin贸 zones on tenim aquest tipus de situacions“, ha anunciat el tamb茅 conseller de Pol铆tiques Digitals i Territori des del port de les Cases. A partir d’aquesta revisi贸, ha apuntat, es decidiran “actuacions” que puguin minimitzar l’impacte d’episodis d’aiguats com el d’aquesta setmana.

Conscient, per貌, que aquesta revisi贸 podria afectar directament interessos patrimonials p煤blics i particulars, ha apel路lat a “valorar b茅” aquestes mesures i no posar-les en pr脿ctica “a la lleugera“. Segons ha recordat Puigner贸, la massificaci贸 urban铆stica en zones afectades per cursos d’aigua o la costa “ve de molts anys enrere“. Amb tot, ha advertit que davant la magnitud del canvi clim脿tic “estem obligats a prendre decisions no nom茅s per ajudar i lluitar, sin贸 tamb茅 per evitar prevenir les conseq眉猫ncies“.

Durant la seva visita a les Cases d’Alcanar, el vicepresident ha avan莽at que, un cop ja operatives les principals infraestructures de transports i comunicacions, els pescadors podrien tornar a la feina aquest dilluns, un cop Ports hagi completat la neteja de les aig眉es interiors del recinte portuari, que van rebre una gran quantitat de fang, residus i objectes, fins i tot vehicles. Per contra, ha adm猫s que la recuperaci贸 de la zona de la fa莽ana mar铆tima, on diversos restaurants tenien instal路lacions cobertes, s’allargar脿 m茅s temps davant la necessitat de retirar aquestes instal路lacions i reposar-les.

D’altra banda, Puigner贸 ha evitat donar cap xifra sobre el balan莽 de danys que ha deixat l’episodi d’aiguats al Montsi脿. Ha reiterat, en la l铆nia del que va anunciar aquest dijous el president, Pere Aragon猫s, que el Govern estudiar脿 sol路licitar la zona catastr貌fica un cop s’hagin valorat les afectacions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 70 = 73

脷ltimes not铆cies