HomeSocietatEl Govern tanca discoteques, sales de ball i sales de festes amb...

El Govern tanca discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a Catalunya per la covid-19

CATALUNYA // El comitè tècnic del Procicat ha suspès a tot Catalunya l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. El Govern considera que la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya obliga a adoptar “mesures especials de contenció” d’un seguit d’activitats per frenar la transmissió del virus de la covid-19 i protegir la salut de la població.

Per això també queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en el punt precedent. A més, s’estableix l’horari de tancament de les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu del país, a les dotze de la nit.

En els municipis on ja hi ha mesures restrictives per contenir els brots de coronavirus s’estableix, per a les activitats de restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, un horari de tancament a les dotze de la nit, llevat que les ordenances municipals continguin l’obligació d’horari de tancament anterior. Aquesta directriu afecta l’àmbit metropolità, els municipis de la demarcació de Girona de Figueres i Vilafant, els de la comarca de la Noguera i els del Segrià. Paral·lelament, continuen vigents les restriccions actuals per als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

A més, el Procicat recorda que correspon als Ajuntaments afectats i a l’Administració de la Generalitat, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en la Resolució. El seu incompliment serà objecte de règim sancionador.

El termini de durada de les mesures s’estableix en 15 dies. Es preveu que la resolució entri en vigor aquest dissabte, 25 de juliol.

Limitar la mobilitat

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que el “fonament” de la mesura és limitar la mobilitat. Ha recordat que el Govern ha insistit en aquest punt i en què en determinats ambients és difícil mantenir les mesures de seguretat genèriques de rentat de mans, mascareta i distància.

Sobre l’entrada en vigor de la mesura, Argimon ha afirmat que l’executiu vetllarà perquè “demà 25 de juliol les discoteques no obrin”. Ha deixat clar, però, que es referia a la nit del dissabte al diumenge, perquè intentar aplicar la mesura a les dotze de la nit d’aquest divendres podria crear “més problemes que una altra cosa”.

Argimon també ha dit que el Govern considera que no cal autorització judicial per aplicar la mesura perquè no es limita “cap dret fonamental”. I ha afegit que l’executiu serà “molt escrupolós” per vetllar que el tancament es compleixi, tot recordant que hi ha un “règim sancionador”. Les policies locals i els Mossos vigilaran els tancaments. La durada prevista de la mesura és de quinze dies, i Argimon ha desitjat que no calgui allargar-la.

Finalment, i davant la possibilitat que el tancament de discoteques impulsi fenòmens com el del ‘botellón’, Argimon ha recordat que aquesta pràctica ja estava prohibida abans de la pandèmia de la covid-19, i ha assegurat l’executiu estarà “amatent” perquè no hi hagi una activitat “que ja no estava permesa”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 5

Últimes notícies