HomeSalutEl Govern valora ampliar l'ús del passi covid si els casos segueixen...

El Govern valora ampliar l’ús del passi covid si els casos segueixen creixent però no preveu la seva aplicació immediata

El Govern estudia ampliar el passaport covid més enllà de l’oci nocturn si en els propers dies les dades de la pandèmia continuen empitjorat i segons l’impacte assistencial.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afegit però que, ara per ara, la mesura no està tancada, si més no per aplicar-la amb caràcter immediat. En tot cas, ha indicat que es faria per evitar noves restriccions i limitacions d’aforaments; i sempre i quan es rebés autorització judicial. La portaveu ha afirmat que es tornen a entreveure escenaris que poden ser “complicats”, especialment tenint en compte que s’acosten el pont del desembre i Nadal. El Govern està a l’espera també de rebre un informe, no vinculant, sobre l’ús del passaport per part del comitè assessor.

La portaveu ha constat que en les darreres dues setmanes hi ha hagut un augment significatiu dels contagis i els indicadors han empitjorat. Plaja ha explicat que es farà un seguiment diari d’aquests i que es treballa ja en el indicadors a partir dels qual es determinaria que sí s’ha d’aplicar en més sectors. Ha insistit que es tracta d’una valoració global en base a l’impacte en hospitalitzacions, UCI, atenció primària i, en general, en el sistema sanitari. Malgrat això, ha apuntat que en les UCI sempre s’ha assenyalat en números vermells el llindar d’un centenar d’ingressats a les UCI. Actualment, n’hi ha 96.

Plaja ha reconegut la preocupació del Govern, però també de la ciutadania, de la situació de la pandèmia a les portes del pont del desembre i el Nadal; i la possibilitat que hi hagi noves restriccions. Ha afirmat però que queden massa dies com per poder fer una previsió de quina serà la situació en un mes.

Per últim, ha fet una crida a mantenir l’ús de la resta d’instruments per contenir la pujada de casos, com el correcte ús de la mascareta. La portaveu ha dit que aquesta és una eina que no es pot relaxar, menys en el context actual.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 39

Últimes notícies