HomeSalutLa Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre organitza la primera jornada sobre...

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre organitza la primera jornada sobre la depressió

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha organitzat el dijous 18 de novembre, la primera jornada sobre la depressió amb l’objectiu de visibilitzar-la i donar un missatge d’esperança respecte a què la depressió es pot tractar i curar.

A les Terres de l’Ebre es tracten actualment 350 persones amb diagnòstic de Trastorn Depressiu Major. A més, en els últims mesos, s’ha detectat un repunt en persones d’entre 14 i 18 anys.

Durant la jornada diversos experts abordaran aspectes relacionats amb la depressió, una de les xerrades serà “Covid i depressió: la punta de l’iceberg” a càrrec del psiquiatre, director mèdic i gerent de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, el Dr. Francesc Arrufat i “Conducta Suïcida” a càrrec de la forense i subdirectora de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya a Tarragona, la Dra. Belén Gallo.

Les novetats terapèutiques en l’abordatge de la depressió resistent al tractament serà el tema tractat pel cap de Psiquiatria de l’Hospital Vall d’Hebron i professor de la Facultat de Medicina de la UAB, Dr. Toni Ramos.

Una altra xerrada serà “Intervenció psicològica en la depressió”, pel psicòleg clínic del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) del Vendrell de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, Raül Llosa, i “Codi Risc Suïcida” a càrrec de la Dra. Cristina Vila, psiquiatre i cap de servei de la Xarxa externa d’adults de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre.
També hi haurà una taula rodona sobre el vincle terapèutic i experiències en primera persona.

La jornada s’iniciarà a les 9.15 h amb els parlaments del gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Joan Nin; l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs; el president del patronat de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, el psiquiatre Antonio Labad i el director mèdic de la Fundació, el psiquiatre Toni Coello. Este últim també exposarà les conclusions finals i tancarà la jornada al voltant de les 15 h de la tarda.

L’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta (carrer Miralles, 4) acollirà aquesta trobada, en la que la participació és gratuïta, prèvia inscripció, ja que les places són limitades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 29

Últimes notícies

-->