HomeCulturaEl llibre ‘Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre’ mostra la Tortosa...

El llibre ‘Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre’ mostra la Tortosa dels anys 60 i 80

Nascut el 1940 a Jesús, i fill del periodista esportiu José Roca Borrull, Antonio Roca Cid des de ben menut va sentir-se atret per la fotografia, gràcies a la seua iaia Maria, qui li va comprar la primera ‘màquina de retratar’. Des d’aleshores fins avui dia, Antonio Roca Cid ha guanyat diversos premis i ha exposat en diverses ocasions la seua obra. Sempre amb la càmera penjada del coll, és una figura molt coneguda i popular de la ciutat, a qui es coneix com “lo retratista del Rastre”, barri on va anar de ben petit a viure i on ha viscut gran part de la seua vida.

Davant d’això, la periodista Marina Pallás, el grafista Quimo Panisello i l’historiador Roc Salvadó han treballat conjuntament per a seleccionar una vuitantena de fotografies inèdites de Roca Cid que mostren la vida social i quotidiana de la Tortosa d’entre els anys 60 i 80 del segle passat, que s’acompanyen d’uns textos que les contextualitzen. Així, qui el llegisca tindrà la sensació de fullejar un àlbum de fotografies personal, que inclou un calendari que les situa en el moment en què es van fer, emmarcant la cronologia de la ciutat.

L’objectiu del llibre Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre (Ganzell Edicions) ha estat articular, a partir de les instantànies, la història del seu barri, i de la seua ciutat, tant a partir de la plasmació dels grans esdeveniments locals històrics o populars, com del retrat de la vida quotidiana, en una ciutat canviant, a cavall del final del franquisme i els inicis i la consolidació de la democràcia.

Però més enllà de mostrar els canvis que ha viscut la capital del Baix Ebre tant en l’àmbit social com urbanístic, els autors del llibre també han volgut retre un homenatge a Antonio Roca Cid, que encara avui dia continua amb la càmera al coll, retratant tot allò que passa a la ciutat, i té un arxiu immens de negatius. El pròxim 1 d’abril, a les 17.30 h, es farà la presentació a la UNED de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies