HomeSocietatEl Mercat Municipal d’Amposta estrena la nova sala de residus

El Mercat Municipal d’Amposta estrena la nova sala de residus

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, s’ha posat en funcionament la nova sala de residus del Mercat Municipal d’Amposta.

Una sala refrigerada amb espai per a l’orgànica, la resta i els envasos i una pica on poder netejar les safates i on, a partir d’avui, les parades del mercat interior reciclaran els residus que generen.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs ha manifestat que “com Ajuntament, un dels nostres objectius de l’Agenda 2030 és gestionar responsablement els residus a les nostres instal·lacions per donar exemple al conjunt de la ciutadania”, i afegit , “i això és un dels primers objectius d’aquesta sala de residus, resultat del treball conjunt de l’àrea de Comerç i Mercat Municipal, la de Serveis al Territori i la de Polítiques Ambientals i, sobretot, de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, que s’ha alineat també en aquesta voluntat de gestionar responsablement els seus residus”.

Així, la sala és una acció més per reduir la resta i incrementar l’orgànica com la campanya +orgànica -resta, la retirada de contenidors verds o la futura implementació del porta a porta al sector de la restauració. Tomàs ha destacat també que la sala s’ha habilitat a través de Serveis Municipals, a més, amb recursos reciclats que ja no s’utilitzaven en altres instal·lacions.

La posada en funcionament d’esta nova sala també ha permès enretirar l’illa de contenidors que hi havia al carrer Palau i Quer, just davant de la façana del Mercat.

L’alcalde ha defensat que “El Mercat Municipal és un Bé Cultural d’Interès Local on hem fet i continuarem fent inversions per millorar-lo i volem que a la seua façana no hi haja elements que distorsionen la seua bellesa i que ja des de fora atraga compradors i visitants”.  Totes les escombraries que es llençaven en esta illa es redistribuiran entre les illes properes ubicades al passeig del Canal i als carrers Grau, Primer de Maig i Roig i Treig.

La presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat, Mireia Segarra, s’ha mostrat satisfeta amb la posada en funcionament d’este nou espai i ha refermat la voluntat de les venedores i venedors del Mercat Municipal de treballar amb l’Ajuntament per poder millorar l’índex de reciclatge i, a la vegada, solucionar la problemàtica que podia generar l’illa de contenidors de l’exterior.

En la presentació d’aquesta sala de residus, Tomàs i Segarra han estat també acompanyats per la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, la de Polítiques Ambientals, Núria Marco, i el de Serveis al Territori, Miquel Subirats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies

-->