HomeSense categoriaEl Ministeri ratifica la pròrroga de la vida útil de la central...

El Ministeri ratifica la pròrroga de la vida útil de la central nuclear Vandellòs II durant deu anys més

TERRES DE L’EBRE // L’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) compta ja amb una nova autorització d’explotació per a la central nuclear Vandellòs II, que li permet continuar operant la planta durant un nou període de deu anys, fins al 26 de juliol del 2030. El Ministeri per a la Transició Ecològica ho ha autoritzat després de rebre l’informe favorable del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) a la petició dels gestors de la planta. El 24 de juny el CSN ho va justificar per la “comprovació del correcte funcionament de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació”, així com en el fet que pot donar resposta a requisits normatius actuals de “major exigència” als que es demanaven en el disseny original.

En un comunicat, ANAV ha informat que manté a Vandellòs II “un important programa d’inversió per mantenir permanentment actualitzat l’estat de la instal·lació i garantir el funcionament segur i fiable de la planta”.

En este sentit, durant els últims anys s’han emprès millores com les modificacions de disseny derivades de les anàlisis posteriors a l’incident de Fukushima, entre les quals la instal·lació d’un sistema de ventilació filtrat de la contenció i de recombinadors passius d’hidrogen a l’interior de l’edifici de contenció.

Per la seua banda, l’equip humà ha dut a terme durant els darrers anys “un intens i preparat procés de relleu generacional”, segons ANAV, qui també apunta que més del 5% de les hores laborals del personal es destinen a un programa de formació contínua.

A la central hi treballen prop d’un miler de professionals, entre el personal propi i el de les empreses de serveis. Esta xifra que es dobla en els períodes de recàrrega de combustible, que tenen lloc cada divuit mesos.

Amb una potència instal·lada de 1.087,1 MW, la central nuclear Vandellòs II va produir el 2019, any amb parada per recàrrega, un total de 7.686,24 GWh, xifra que va suposar prop d’un 17% de l’electricitat generada a Catalunya i un 3% de la produïda a Espanya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies