HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl moment de seguir avançant cap a la Tortosa del futur

El moment de seguir avançant cap a la Tortosa del futur

Aquest mes de maig, la ciutadania té a les seues mans una gran decisió: el diumenge 28 es fixarà la composició del nou Ajuntament de Tortosa per als propers quatre anys. De la distribució de forces que surti de les urnes se’n definiran les accions que es desenvoluparan a la nostra ciutat i als nostres pobles. Un camí que volem seguir recorrent des de Junts per Tortosa, com a força que hem impulsat i hem liderat la transformació de la ciutat durant els darrers anys, i jo mateixa, amb la responsabilitat i l’orgull de seguir sent l’alcaldessa de Tortosa: la teua alcaldessa.

Els resultats del nostre treball durant els anys que hem governat són més que evidents. Només cal fer anar la vista una mica enrere fins fa pocs anys per veure com estava Tortosa i comprovar com està ara: un canvi molt important que ha millorat la qualitat de vida dels tortosins i les tortosines. Que ha generat moltes oportunitats. Que ha canviat la fesomia a molts punts del nostre municipi. Que s’ha centrat a fer que cada vegada la via pública sigui un espai on les persones puguin fer-hi vida de manera més còmoda. Que ha creat espais verds i que ha plantat un gran volum de nous arbres en punts on fins llavors no n’hi havia, més de 600 durant els últims quatre anys… Que ha aplicat els criteris de racionalitat i eficiència a l’administració pública, fet que comporta que no haguem incrementat els impostos des de fa molts anys, i que en alguns casos els haguem reduït. I que al mateix temps ens ha permès reduir d’una manera molt important l’endeutament municipal mentre hem seguit generant un volum d’inversió com mai s’havia fet a la ciutat. Que ha situat els àmbits de la cultura i de l’esport com a motors de la vida social i com a elements dinamitzadors de l’activitat a Tortosa.

En aquesta mateixa línia volem seguir treballant, perquè encara queda feina per fer. I per això tenim molts projectes i tota l’energia per fer-los realitat. Volem seguir treballant per atendre les necessitats dels tortosins i tortosines, especialment aquells que són més vulnerables. Volem seguir transformant la ciutat, amb actuacions urbanístiques importants. Volem seguir millorant la via pública, en voreres, camins, carrers, eliminant barreres arquitectòniques, generant noves zones verdes. Volem mantenir el compromís de l’Ajuntament amb el món econòmic, que fa que les empreses apostin per Tortosa i que obrin noves activitats que comporten la generació de molts llocs de treball. Volem impulsar la creació d’habitatges a diferents barris, que facin que l’accés a un lloc per viure sigui més fàcil per a tothom, especialment per als més joves. Volem seguir fent accions que projectin Tortosa com a ciutat turística i patrimonial. Volem seguir actuant al nucli antic per revitalitzar-lo, després d’haver-lo transformat a nivell de carrer, amb accions que impulsin la construcció de nous habitatges i segueixin promovent la rehabilitació. Especialment als barris del Castell i de Sant Jaume. Volem seguir potenciant Tortosa com a ciutat intel·ligent, una smart city que ofereixi a la ciutadania una qualitat de vida millor, amb l’ús racional dels recursos, l’impuls a la sostenibilitat i l’aprofitament de les tecnologies per adaptar la ciutat als nous temps. Volem seguir impulsant l’esport per fer-lo encara més referent, amb accions que generaran equipaments molt rellevants com el nou pavelló al Rastre o la nova pista d’atletisme a Jesús. Volem continuar garantint la convivència entre totes les persones, per disposar d’una ciutat encara més segura. Volem fer que l’oferta cultural sigui encara més àmplia i diversa, amb actuacions importants com l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell o del Museu de Tortosa, recuperat amb la nostra acció de govern. En definitiva, volem seguir treballant pel nostre municipi: per Tortosa i pels cinc pobles.

No ens podem permetre tornar a models que ja vam viure en el passat a la ciutat. Models que van suposar una paràlisi, que van provocar un important increment de l’endeutament i dels impostos. Que van representar un desgavell dins i fora de l’Ajuntament. Algunes de les propostes que escoltarem durant els propers dies ens adreçaran novament cap a aquell camí, sense cap rumb, sense cap projecte de ciutat. Només prioritzant interessos partidistes.

La garantia per a que allò no torni a passar és que Junts per Tortosa compti amb el màxim suport de la ciutadania per poder fer un govern més fort que pugui seguir recorrent el camí que ha rellançat la ciutat. Tenim l’experiència, tenim la il·lusió, tenim el millor equip per fer-ho, tenim el compromís. Volem seguir treballant per la teua Tortosa, la Tortosa de tots.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 76

Últimes notícies