HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl nostre compromís per als pròxims quatre anys

El nostre compromís per als pròxims quatre anys

Els mandats municipals a l’Ajuntament de Tortosa ja no es poden entendre sense l’establiment d’un document que fixi els compromisos que el govern municipal es marca per desenvolupar al llarg dels quatre anys. Un document que anomenem Pla d’actuació municipal (PAM), i que l’equip de govern de Junts per Tortosa ens sentim molt satisfets d’haver estat els primers a implantar-lo en anys precedents a la ciutat, com a eina de treball indispensable. És el compendi d’un seguit d’accions que tenim previst dur a terme des de les respectives àrees en què hem dividit l’acció de govern, clarament identificades i establint-ne l’anualitat durant la qual està previst que les puguem efectuar.

El PAM parteix de diferents premisses: d’una banda, de la diagnosi i detecció de les millores que cal fer al conjunt del municipi. D’una altra, dels compromisos que vam adquirir durant la campanya electoral, en la qual vam ser una vegada més la força guanyadora a les urnes i vam obtindre el vot majoritari de la ciutadania i, per tant, l’aval per poder desenvolupar el programa amb què ens havíem presentat. A més a més, permet mostrar els plantejaments al principi del mandat, de manera transparent, facilitant la tasca fiscalitzadora que la ciutadania necessàriament ha de fer a l’acció de govern. És el full de ruta que ens ha de permetre seguir transformant la ciutat al llarg dels pròxims quatre anys, i és la nostra voluntat poder-lo complir al més alt grau possible. Un document que ara s’ha plasmat damunt del paper, però que de tota manera és viu ja que pot anar incorporant o modulant accions, en funció de les oportunitats que se’ns presentin a l’horitzó al llarg d’aquest temps. Vull recordar que a l’anterior PAM corresponent al mandat 2015-2019, per exemple hi vam incorporar a la meitat del mandat l’organització dels World Sports Games a Tortosa, fet que al principi del període ni tan sols ens plantejàvem. Per tant, la llista és susceptible de poder créixer com s’ha demostrat a cada PAM.

Les actuacions previstes en aquesta ocasió s’engloben en un total de 21 àmbits temàtics, per tal de facilitar-ne l’organització i el seguiment. En total, s’hi recullen 480 accions, que representen diferents graus de dificultat a l’hora d’executar-les, que en alguns casos tindran més visibilitat al carrer i en altres menys, però que són totes igual d’importants. Les que possiblement suposin una inversió més elevada són les que responen a nous equipaments i a la via pública. Però no només és important el cost econòmic a l’hora de valorar les propostes, sinó que també cal examinar-ne l’impacte social d’altres que, tot i no tindre un pressupost tan elevat, igualment són bàsiques. Em refereixo a les que puguin inscriure’s en àmbits com el dels serveis a les persones, l’ensenyament, la promoció econòmica o el medi ambient. Però també a altres eixos com el de la cultura, cridat a tindre una repercussió molt important en aquest mandat, especialment pel fet que Tortosa ostentarà el 2021 el títol de Capital de la Cultura Catalana.

Ara, l’equip de govern de l’Ajuntament de Tortosa ja hem començat a executar les primeres accions incloses al PAM, encarregant la redacció d’alguns projectes d’urbanització de diversos carrers i places de la ciutat, o bé amb el disseny d’un pla de voreres que, de manera més immediata, renovarà l’espai públic en diversos barris de la ciutat i també servirà per a la instal·lació de nous parcs infantils. I seguirem exercint cada una de les actuacions incloses al document des de cada regidoria de l’Ajuntament, amb la implicació directa de tots els serveis tècnics municipals del consistori, a la vegada que estendrem la mà durant la seua tramitació a tots els actors implicats a la ciutat, per fer-ho amb el major consens i responent a totes les sensibilitats i necessitats.

El nostre objectiu és que el 2023, quan fem balanç de les accions desenvolupades durant el mandat, puguem seguir mostrant que el PAM s’ha complert, perquè voldrà dir que qui n’ha sortit beneficiada és la ciutadania de Tortosa en el seu conjunt.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 22

Últimes notícies