HomeEducacióEl nou institut escola de Móra la Nova podria estar enllestit abans...

El nou institut escola de Móra la Nova podria estar enllestit abans del 2025

El nou institut escola 3 d’abril podria ser una realitat en els propers cinc anys. Així ho espera l’equip de govern de l’Ajuntament de Móra la Nova basant-se en un compromís del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de tirar endavant la construcció del nou centre en el proper quinquenni. El ple de l’Ajuntament de Móra la Nova ja ha aprovat el conveni amb el govern català per tal de cofinançar el centre amb una aportació de mig milió d’euros.

La inversió total a la qual preveu haver de fer front la Generalitat per a construir el nou institut escola 3 d’abril és de cinc milions d’euros i, per tant, un 10% d’esta xifra l’assumiria l’erari municipal. El conveni amb el govern es va aprovar en un ple extraordinari amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels dos grups a l’oposició: Junts per Móra la Nova i el PSC.

L’alcalde, Francesc Xavier Moliné, assegura que la Generalitat ha adquirit el compromís perquè el nou centre estiga en marxa “en els propers cinc anys” i el cofinançament era un tràmit necessari per a assegurar que l’institut escola entrava en l’agenda del Departament d’Ensenyament a curt termini.

Durant el ple, la regidora d’educació, Míriam Vinaixa, va destacar que la negociació amb la Generalitat havia estat llarga i s’ha aconseguit rebaixar l’aportació municipal fins als 500.000 euros, ja que en un principi es parlava d’invertir prop de dos milions d’euros. Amb l’aprovació del conveni, Vinaixa argumenta que el centre entrarà en els plans del govern fins al proper 2025, ja que Educació treballa amb un calendari d’inversions a cinc anys vista. La regidora també va expressar la necessitat de tenir el nou centre en marxa com més aviat millor, ja que “l’actual no té les condicions que hauria de tenir per a dur a terme l’activitat escolar”, amb classes que es fan en barracons i unes dimensions molt reduïdes, sobretot del pati.

Els grups de l’oposició van defensar la seua abstenció destacant que l’aprovació d’este conveni implica que l’Ajuntament haurà de demanar un crèdit. “Ens fa una mica de por perquè no sabem fins a quin punt haguéssim pogut negociar per a reduir l’aportació”, va destacar la portaveu de Junts, Mari Carmen Ríos. Per la seua banda, Carlos Trinchan, del PSC, va defensar que “les negociacions haguessen pogut ser més arriscades, o almenys més dilatades en el temps, pensant que només quinze de les 71 inversions que haurà de tirar endavant la Generalitat estan finançades amb este conveni”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies