HomeEnergiaEl parc eòlic Ampliació de Colladetes del Perelló rep la declaració d'utilitat...

El parc eòlic Ampliació de Colladetes del Perelló rep la declaració d’utilitat pública i l’autorització de construcció

El Govern ha acordat declarar la utilitat pública i l’autorització administrativa de construcció del parc eòlic Ampliació Colladetes, al terme municipal del Perelló, i de les seues infraestructures d’evacuació. La central connectarà amb la línia existent d’alta tensió Vandellòs-Ampolla Colldalba. La declaració també acorda que el projecte prevalga sobre la utilitat pública de la forest Malladetes, Resplanada i Perxets (núm. 42 del Catàleg de forests d’utilitat pública). Ampliació Colladetes és un parc eòlic de quatre aerogeneradors de 200 metres d’altura i 13,37 MW de potència. Comptarà amb línies soterrades a 20 kV, una subestació transformadora (SET El Perelló) de 20/110 kV i línia aèria d’alta tensió a 110 kV.

Ampliació Colladetes del Perelló és l’únic projecte de renovables de les Terres de l’Ebre que s’ha regit pel decret d’emergència climàtica 16/2019. L’anunci de la sol·licitud d’autorització es va publicar el dia abans que el Govern publiqués l’actual decret de renovables. L’empresa ENERVENT l’havia sol·licitat el 23 d’octubre de 2020.

El passat mes de juliol, el Departament d’Acció Climàtica va atorgar l’autorització administrativa prèvia del projecte i va elevar al Govern el pronunciament sobre la sol·licitud d’autorització administrativa de construcció i la declaració d’utilitat pública, que s’han atorgat, com publica el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), este dilluns.

Com es regeix per la normativa del decret 16/2019, la promotora Enervent no haurà de complir amb els requisits de comptar amb el consens de la meitat dels propietaris afectats, ni oferir un 20% de participació del projecte a l’àmbit local. Els quatre nous aerogeneradors del parc se situaran prop de la central Colladetes, una de les primeres que es va posar en marxa a Catalunya, el 1999.

Les entitats, com GEPECEdC i l’Associació Cultural d’Art i Respecte per la Natura (ACARN), i els particulars que van al·legar en el tràmit d’informació pública han qüestionat “el marc regulador de la tramitació administrativa” perquè denuncien que el projecte “formaria part d’un altre més gran, de més de 50 MW” i no competiria a ser tramitat per la Generalitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 61

Últimes notícies