HomeSense categoriaEl PDeCAT reclama reduir al 10% l’IVA aplicable als serveis de...

El PDeCAT reclama reduir al 10% l’IVA aplicable als serveis de perruqueria i estètica

TERRES DE L’EBRE // La pandèmia ha posat de manifest que els serveis de perruqueria i estètica són sectors essencials per a la comunitat, amb una gran incidència sobre l’ocupació.

El diputat del PDeCAT Ferran Bel ha presentat avui al Congrés dels Diputats, perquè es debata tant a la Comissió d’Hisenda com al Ple, una iniciativa per reduir l’IVA dels serveis de perruqueria i estètica del tipus general del 21% al reduït del 10%, coincidint amb les multitudinàries concentracions del sector arreu del país exigint aquesta rebaixa. “A aquests sectors se’ls va demanar un esforç amb la pujada de l’IVA en l’anterior crisi per part del govern del PP” ha recordat Bel. El diputat demòcrata ha manifestat que “ara és imprescindible i de justícia que quan més ho necessiten els sectors de perruqueria i estètica puguen retornar a l’IVA reduït com era vigent fins al 2012”.

Cal recordar que fa anys que el sector reclama aquesta reducció, ja que els serveis de perruqueria van estar sotmesos al tipus impositiu reduït fins al 2012, fa més de 8 anys, quan en plena crisi econòmica, el govern espanyol incrementà de cop l’impost en 13 punts, del 8% al 21%. En aquest sentit, Bel ha reclamat que “el Govern del PSOE i Unidas-Podemos siguen sensibles a aquesta realitat”.

Tal com lamenta el sector, a l’impacte de la crisi ocasionada per la Covid-19 s’hi afegeixen les conseqüències de quasi una dècada d’un IVA injust i desproporcionat. Sense un pla de xoc i rescat del sector, milers de negocis poden veure’s abocats al tancament definitiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 88

Últimes notícies