HomePolíticaEl PDeCAT registra al Congrés una PNL per paralitzar el projecte de...

El PDeCAT registra al Congrés una PNL per paralitzar el projecte de les tres MAT

El PDeCAT ha registrat al Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei (PNL) per ser debatuda al Ple i a la Comissió de Transició Ecològica i que insta al govern de l’Estat a paralitzar la tramitació del projecte Sputnik, consistent en la instal·lació privada de tres noves línies elèctriques de molt alta tensió (MAT) que travessarien Catalunya des de l’Aragó.

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ja va expressar en roda de premsa la setmana passada la seua sorpresa perquè “el govern de l’Estat permeta la construcció de línies MAT privades i que no force a la utilització de les línies públiques ja existents de Red Eléctrica Española“, i va denunciar el “menyspreu” cap als municipis afectats, perquè “a molts ajuntaments els trinxaran el seu territori i no sabien res d’aquest projecte”.

El diputat del PDeCAT adscrit a la Comissió de Transició Ecològica, Sergi Miquel, ha destacat també el fet que “un projecte amb una afectació tan important al territori surta en informació pública l’última setmana de juliol, consumint el mes d’agost com a termini”, i per això creu que “cal que el govern de l’Estat done explicacions al respecte”. Per això, la setmana passada el PDeCAT va registrar també una sol·licitud de compareixença en Comissió de la Secretaria d’Estat d’Energia.

Per això, la Proposició no de Llei presentada pel PDeCAT demana, més enllà de la suspensió de la tramitació del projecte per poder estudiar alternatives, que “estudiï la possibilitat d’utilitzar les infraestructures existents de Red Eléctrica Española per a transportar energia”.

Per últim, la iniciativa demana que “s’escolte i es consulte als ajuntaments afectats pels traçats de les noves MAT abans de procedir a la seua construcció”, ja que “aquestes instal·lacions generen un gran impacte ambiental i econòmic” i recorda també la “devaluació de les finques per on passaran, activitats privades, cases rurals, granges, etc.”.

L’anomenat projecte Sputnik preveu la construcció de tres nous corredors de línies elèctriques MAT des de l’Aragó: l’anomenada línia d’Isona, que connectaria els centres productors d’energia de Saragossa i Osca amb el Pirineu lleidatà; la línia de Pierola-Rubí i Can Jardí, que connectaria Aragó amb l’àrea metropolitana de Barcelona; i la línia Begues-Garraf-Castellet, que creuaria les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Penedès fins a la Catalunya central.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies