HomeSocietatEl PENTA realitza a Ascó el 15 de desembre el seu cinquè...

El PENTA realitza a Ascó el 15 de desembre el seu cinquè i darrer simulacre d’accident

Aquest diumenge, 15 de desembre, es portarà a terme el cinquè exercici parcial, i darrer per aquest 2019,  del CECOP amb el propòsit de comprovar els procediments de comunicació del PENTA. Com ja saben, durant enguany s’han portat a terme simulacres amb la participació dels grups operatius i la col·laboració dels Alcaldes dels municipis afectats que han rebut informació puntual dels exercicis realitzats.

L’escenari proposat per a aquest proper simulacre és el següent:  A la central nuclear d’Ascó, se produeix un accident que porta a activar el Pla d’Emergència Interior (PEI) de la central, i que provoca que el Director del PENTA activi el pla. En aquesta ocasió l’exercici s’ha programat, per primera vegada, en un dia festiu, amb l´objecte de comprovar la correcta gestió de l’emergència i el temps de resposta en un dia no laborable. El simulacre consistirà en un exercici parcial d’activació dels membres del CECOP  del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA). A tal efecte, s’alertarà al personal senyalat en el corresponent procediment d’avís i activació en cas de emergència nuclear i, posteriorment i un cop ja activat el PENTA, es procedirà a l’avís i activació de la resta de membres que formen part del CECOP. En aquest exercici hi participarà personal del Centre Nacional de Emergències (CENEM), de la Subdelegació del Govern a Tarragona i del Gabinet de Comunicacions del Centre de Coordinació Operativa de la Delegació del Govern a Cataluña que procediran a l’activació del personal de l’Òrgan executiu, Comitè Assessor i Gabinet d’Informació y Comunicació que també participen en l’exercici. Per altra banda indicar que es dóna la plena llibertat als membres del CECOP que així ho creguin oportú, de posar en marxa llur procediment intern d’avisos i activació per a la resta de personal del grup operatiu del que formen part.

També es verificarà parcialment el funcionament dels diferents sistemes de comunicació (telèfon, SMS y correu electrònic) del CECOP amb diversos organismes, i amb caràcter especial, simular els termini d’incorporació del personal del CECOP al mateix. Després es realitzarà una avaluació per part del Grup de Coordinació i Assistència Tècnica.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 44

Últimes notícies