HomeSense categoriaEl ple de l'Ajuntament d'Amposta aprova per unanimitat el préstec pont de...

El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprova per unanimitat el préstec pont de 4,5M€ a Fussmont per refinançar la residència de gent gran

MONTSIÀ // Aquest divendres al matí, en ple extraordinari celebrat de forma telemàtica, s’ha aprovat per unanimitat la proposta de formalització d’un préstec pont entre l’Ajuntament d’Amposta i la Fussmont que servirà per refinançar la residència de gent gran. Així, en dos punt diferents, el ple ha aprovat la formalització d’un préstec de 4,6 M€ a 12 anys més dos anys de carència i amb un tipus d’interès d’Euríbor + 0.98 entre l’entitat que va presentar la millor oferta i l’Ajuntament i la realització del préstec pont entre l’Ajuntament i Fussmont amb el mateix tipus d’interès però a 22 anys. “Així, fem un refinançament d’aquell préstec inicial de 6M€, constituït al gener de 2015 i al ens vam oposar, i millorem la liquiditat de la residència”, ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. “Amb aquesta nova operació, espongem el termini d’amortització i d’una quota anual de 480.000 euros passem a una quota de 237.000 euros”, assenyala, “i a més, amb el global de l’operació ens estalviarem uns 170.000 euros”. “A més a més, el nou finançament allibera a l’Hospital d’un aval de 6 milions d’euros, cosa que ens permetrà constituir-hi una pòlissa de préstec per millorar-ne la liquiditat”, ha dit l’alcalde. 

Tots els grups a l’oposició han donat suport a l’operació de préstec assenyalant la necessitat de millorar el finançament de la residència i alleugerir les càrregues econòmiques que té. L’alcalde, per la seva banda, també ha assenyalat que “aquesta operació ha de millorar la viabilitat de la residència, un fet que podrem analitzar en un parell d’anys”. Tomàs ha volgut posar èmfasi també amb el bon servei que ofereix actualment la residència i totes les seves professionals i “bona mostra d’això és que s’ha triplicat la llista d’espera des que està oberta; actualment tenim 150 persones en llista d’espera, així també es mostra del bon servei que estem donant”. 

Aquest ple extraordinari també ha aprovat per unanimitat una modificació de l’ordenança que regula la taxa per la inscripció a l’escola d’art municipal, Esardi, segons la qual les famílies nombroses i monoparentals tenen una bonificació del 50% i les famílies nombroses especials i alumnes amb una discapacitat demés del 33% tenen una bonificació del 100%. Finalment, tots els grups municipals també han donat suport a l’adhesió l’acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 40

Últimes notícies