HomePolíticaEl ple del Consell Comarcal del Baix Ebre reclama la llei...

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre reclama la llei d’amnistia i rebutja l’empresonament de Pablo Hasél

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat una moció d’Esquerra Republicana que reclama l’aprovació per part de les Corts espanyoles d’una llei d’amnistia que comporte l’extinció de qualsevol mena de responsabilitat penal i administrativa per tots els actes i expressió d’idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya. La moció ha rebut els vots favorables dels consellers comarcals d’ERC, Junts per Catalunya, i Movem Terres de l’Ebre; l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans. També s’ha aprovat una altra moció d’Esquerra Republicana de rebuig a la sentència condemnatòria del TSJC al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre, amb els vots favorables d’ERC, Junts per Catalunya, Movem Terres de l’Ebre; l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans.

D’altra banda, a proposta de Presidència el plenari del Consell Comarcal ha condemnat la pena imposada al cantant Pablo Hasél per l’expressió del seu pensament a través de les seues cançons i les seues piulades. Hi han votat a favor els grups d’ERC, Junts per Catalunya i Movem; el PSC s’hi ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra.

El ple ha rebutjat una moció del grup comarcal del PSC que demana la construcció d’un nou hospital a les Terres de l’Ebre per atendre les demandes actuals de serveis tant sanitaris com hospitalaris i en una ubicació amb bona accessibilitat.

En l’exposició de motius, la moció considera inviable l’ampliació que ha projectat el departament de Salut a l’hospital Verge de la Cinta. La moció ha rebut els vots favorables dels consellers comarcals del PSC i Movem; l’abstenció de Junts i Ciutadans i el vot en contra d’ERC.

D’altra banda, el ple ordinari d’avui ha aprovat el conveni amb l’Institut Català de la Salut per continuar fent servir l’aplicació informàtica ‘Salut+Social’, una iniciativa que permet una millor coordinació entre els professionals sanitaris de les ABS de la comarca amb els tècnics dels serveis socials del Consell Comarcal. La duració d’aquest acord serà de quatre anys.

Finalment també s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb els ajuntaments
d’Aldover, Benifallet, Paüls, Tivenys i Xerta per a la gestió i prestació dels serveis i programes de joventut i el desenvolupament del projecte de tècnic compartit de joventut.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 14

Últimes notícies