HomePolíticaEl plenari municipal aprova el pressupost 2023 de l’Ajuntament d’Alcanar

El plenari municipal aprova el pressupost 2023 de l’Ajuntament d’Alcanar

L’Ajuntament d’Alcanar va aprovar, en sessió plenària celebrada el passat dia 26 de gener, els comptes de la corporació per a l’exercici 2023, que ascendeixen a 10.972.908,04€.

Uns pressupostos molt condicionats pel context econòmic, que ha suposat un increment notable i generalitzat en els preus de  béns i serveis i, especialment, en els subministraments; però també pel fet d’haver de començar a amortitzar el préstec de 2,5 MEUR que es va haver de contractar per constituir les garanties necessàries per donar compliment al mandat judicial derivat de la sentència del cas TUROV.

En l’àmbit de les inversions, que ascendeixen a més 1,7 MEUR, destaquen les darreres reparacions de camins que encara quedaven pendents d’executar com a conseqüència dels aiguats de 2018 i la construcció de la nova xarxa de pluvials a la zona escolar, així com el projecte que ha de permetre posar en funcionament el nou Conservatori municipal.

L’alcalde, Joan Roig, destaca que “són uns pressupostos que evidencien les dificultats a les que hem de fer front cada dia i que reflecteixen l’impacte que han tingut al municipi els diversos episodis de pluges que ens han afectat els darrers anys”. 

“Resulta molt frustrant haver de destinar més del 70% del pressupost d’inversions a restablir infraestructures malmeses i actuacions per intentar minimitzar les afectacions de futurs episodis de pluges torrencials”, afegeix el batlle.

Segons el regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, “han estat uns pressupostos complicats de fer ja que s’ha hagut de destinar una quantitat molt important de recursos a inversions inajornables sense afectar cap de les principals polítiques de suport a les famílies, entitats i teixit empresarial que s’han vingut desplegant ens els darrers mandats”.

“Malauradament, la necessitat de donar resposta a totes les situacions sobrevingudes al llarg del mandat ens ha obligat a deixar de banda el nostre Pla de govern i centrar-nos en resoldre la immediatesa”, conclou Roig.

El pressupost es va aprovar amb els 8 vots a favor d’Esquerra, les abstencions del PSC i Desperta’t; i els vots en contra de la CUP i Junts.

A l’hora de justificar el vot, el regidor de la CUP, Andreu Carapuig va argumentar: “El pressupost és una declaració d’intencions i observem que les partides que sempre s’acaben executant són les de sempre, comunicació, protocol o sous, però les polítiques transformadores són les que treballen per les persones. Tenim una proposta ben definida i antagònica a la vostra”.

Paco Reverter, de Junts argumenta que “són uns projectes que no ens han enganxat, i tot i que s’han inclòs alguns projectes que vam parlar a principi de legislatura, s’han quedat molt lluny de totes les propostes que hem anat exposant al llarg del mandat”.

Per la seua banda, Neus Sancho, del PSC va explicar l’abstenció del seu grup “sabem la dificultat que han tingut per elaborar el pressupost. A més, el fet que s’incloguen els pluvials que des del 2019 hem demanat al regidor, fa que en lloc de votar en contra ens abstenim”.

Per la seua banda, Antonio Castro, del grup Desperta’t també va argumentar la seua abstenció: “l’apartat d’inversions no s’ajusta al que pensàvem que s’hauria d’haver fet com inversió real i hem vist partides que no són adequades per a les necessitats municipi. Per exemple, no surt res d’inversió en el camp futbol o sobre millora energètica. Més de la meitat és gasto.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 15

Últimes notícies