HomeSocietatEl PPA del CAT coneix l’ús de l’aigua regenerada per la indústria

El PPA del CAT coneix l’ús de l’aigua regenerada per la indústria

Els panelistes han pogut visitar les instal·lacions de l’Estació de Regeneració d’Aigua gestionada per AITASA.

Aquest dijous 3 de novembre s’ha reunit el panel públic assessor del Consorci d’Aigües de Tarragona en la seva segona sessió anual. El tema escollit per la trobada ha estat el de l’ús de l’aigua regenerada per part de la indústria al Camp de Tarragona.

El Gerent d’AITASA, Daniel Montserrat, juntament amb Albert Castell, cap d’operacions de l’estació d’aigua regenerada, han estat els encarregats de fer la visita per les instal·lacions. En aquest indret es tracten les aigües residuals generades per Tarragona, Vila-seca i Salou i posteriorment se li dona un ús a nivell industrial per refrigeració i altres processos. Durant els seus primers 10 anys d’història s’han produït 36 Hm3 que han utilitzat les indústries del Camp de Tarragona en detriment de l’aigua subministrada pel CAT.

En aquest sentit, actualment, el Consorci d’Aigües de Tarragona distribueix aigua potable a 25 indústries, la majoria d’elles del sector químic. De tota l’aigua subministrada pel CAT als seus consorciats, un 36% es destina a ús industrial. En aquest sentit, l’objectiu fixat per la indústria passa per augmentar el volum d’aigua reutilitzada del 19% actual fins a un mínim del 25% l’any 2025.

La sessió ha pogut comptar amb la presència del president del CAT, Joan Alginet, que ha volgut destacar la importància d’aquestes trobades amb els representants de la societat civil del territori com una eina de transparència. Pel que fa a la temàtica escollida, Alginet ha assegurat que celebrem que la indústria aposti per l’ús de l’aigua regenerada i el seu increment els propers anys, la sostenibilitat és un dels eixos estratègics de la nostra organització i aquesta acció n’és un molt bon exemple. En una època de sequera com l’actual, cal posar en valor la reutilització de l’aigua per ús industrial, l’aigua és un bé escàs i aquesta acció va en benefici del propi recurs i també del territori cedent”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies