HomeEconomiaEl preu de la llum estrenarà l'any amb un increment fins als...

El preu de la llum estrenarà l’any amb un increment fins als 5,85 euros per MWh

El preu de la llum repuntarà lleugerament aquest diumenge, coincidint amb el primer dia de l’any 2023, fins als 5,85 euros per MWh, segons els registres de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). Tot i l’increment des dels 1,82 euros que es paguen aquest dissabte, el preu de la llum es manté als nivells molt baixos. La xifra final és el resultat d’aplicar la mitjana de la subhasta en el mercat majorista, que ha quedat fixat en 6,70 euros per MWh, i el topall del gas, que un dia més és negatiu i restarà 0,85 euros per MWh. Per franges, entre aquesta pròxima mitjanit i la una del migdia, el preu serà de 0 euros per MWh i a partir d’aleshores començarà a pujar fins a la franja d’entre deu i onze de la nit amb 40,07 euros per MWh.

A més, aquest 1 de gener es començarà a aplicar la segona etapa de l’excepció ibèrica i el topall del gas augmentarà en cinc euros, dels 40 euros per MWh als 45 euros MWh. A partir d’aquí, cada mes el topall pujarà en cinc euros més cada mes fins arribar als 70 euros MWh el mes de juny.

El baix preu de l’electricitat aquests dies s’explica pel poc pes del gas en la generació d’energia i l’augment en la de les renovables, a més del període festiu i les temperatures suaus, que fan disminuir la demanda.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 92

Últimes notícies