HomeInfraestructuresGandesa posarà en marxa un centre d’interpretació de la natura, i Tivissa,...

Gandesa posarà en marxa un centre d’interpretació de la natura, i Tivissa, un centre per a excursionistes i escaladors

En el passat número 1.059 de divendres 23 de desembre en l’edició en paper del Setmanari l’Ebre, destacàvem que el turisme rural, els esports a l’aire lliure i la natura es plantegen com a opcions de futur per als municipis ebrencs. L’Ajuntament de Gandesa ha començat ja les obres per a posar en marxa el futur centre d’interpretació de la natura de la Fontcalda i està previst que es puga posar en marxa el proper mes de maig. D’altra banda, l’Ajuntament de Tivissa tindrà un nou centre de recepció per a excursionistes i escaladors, finançat pels fons europeus Next Generation.

En el cas de Gandesa, l’Ajuntament ha fet públic esta setmana que les obres per a habilitar el nou centre d’interpretació de la natura, al balneari de la Fontcalda, ja han començat. El proper mes de maig està previst que entre en funcionament, a les portes de la campanya d’estiu, quan l’espai es convertix en un actiu turístic de primer ordre per la presència del riu Estrets, el complex turístic i també per la proximitat amb la Via Verda de la Val de Zafán.

La intervenció compta amb un pressupost total de 200.940 euros, amb una part finançada pels ajuts europeus Leader, i la resta l’ha aportat l’Ajuntament. Amb esta intervenció, des del consistori es vol atraure nous visitants a l’espai i també acollir activitats educatives relacionades amb la natura, el medi ambient i la sostenibilitat. També està previst que la infraestructura puga facilitar l’organització de camps de treball amb estudiants internacionals.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, assegura que “la sostenibilitat, l’ecologia i el patrimoni són el nucli del motor de creixement i benestar” per al municipi. En un futur, també està previst que a la casa vella de la Fontcalda s’hi construïsca un alberg de joventut.

D’altra banda, la Mancomunitat formada per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT), rebrà una subvenció dels fons europeus Next Generation, que ascendix a 1.875.000 euros dels fons europeus per a crear un parc d’oci a l’aire lliure. El projecte ‘Terres de Mestral, outdoor park de la Costa Daurada’ pretén potenciar el turisme actiu amb un equipament únic a Catalunya i inclou diferents infraestructures en cada municipi. En el cas de Tivissa, està previst que es pose en marxa un centre de recepció per a excursionistes i escaladors per tal de potenciar el turisme d’esports de natura al municipi.

La proposta inclou també un parc marí subaquàtic i una via verda fins a la platja del Torn, a l’Hospitalet de l’Infant, i un nou centre de bicicletes de muntanya a Pratdip.
La previsió és que el projecte s’execute en un termini de tres anys. Segons el president de la MIDIT i alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, la iniciativa consolidarà el territori com un “destí turístic no massificat”, que combina actius relacionats amb la costa i també amb paratges de muntanya i medi ambient.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies