HomeEconomiaEl preu de la llum marcarà dimarts el nivell més baix de...

El preu de la llum marcarà dimarts el nivell més baix de desembre, amb 75,19 euros el MWh

El preu de la llum cau prop d’un 20% en un dia i marcarà el nivell més baix del mes de desembre, amb 75,19 euros el MWh pels clients de la tarifa regulada o que s’indexa al mercat lliure, segons informa l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). En concret, no s’assolia un valor tan baix des del 22 de novembre (66,17 euros). El preu es conforma pel resultat de la subhasta del mercat majorista, que ha sigut de 65,41 euros, per la forta participació d’energies renovables en el mix, sobretot l’eòlica i la hidràulica i la pràctica nul·la presència del gas. A aquesta dada cal afegir la compensació que paguen els consumidors a les centrals de cicle combinat pel topall del gas, en vigor des del juny.

L’ajust d’aquests dimarts ha sigut de 9,78 euros/MWh, perquè la demanda ja s’ha cobert amb les energies menys cares com les renovables i la nuclear.

Si l’excepció ibèrica no s’hagués aplicat, el preu de la llum s’hauria enfilat als 178,37 euros, segons els càlculs que actualitza diàriament el Ministeri de Transició Ecològica.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies