HomeEconomiaEl preu de la llum per a dimarts marca el mínim d'aquest...

El preu de la llum per a dimarts marca el mínim d’aquest any amb 4,48 euros per MWh

El preu de la llum per a aquest dimarts serà de 4,48 euros per MWh, la xifra més baixa d’aquest any gràcies a la producció d’energia eòlica, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). A més, suposa un 61,75% menys que el preu d’avui, que va quedar fixat en 11,71 euros per MWh. D’aquesta manera, s’acosta als mínims de finals del 2022, quan es va arribar als 1,82 euros per MWh el passat 30 de desembre, la xifra més baixa des del gener del 2021. El preu final per a aquest dimarts és el resultat de la mitjana de la subhasta del mercat majorista, que és de 5,1 euros per MWh, i el topall del gas, que suma una jornada més un valor negatiu i restarà 0,62 euros per MWh.

La franja més barata serà entre les cinc i les sis del matí, amb 0,65 euros per MWh i la més cara entre vuit i nou del vespre, amb 17,50 euros per MWh.

Els 4,48 euros per MWh d’aquest dimarts contrasten amb els 244,67 euros per MWh de fa un any, quan aleshores no s’aplicava el topall del gas i el pes de l’energia eòlica era menor.

L’episodi de vent per aquest dimarts ha afavorit també una major producció d’energia eòlica juntament amb la solar fotovoltaica mentre que el pes del cicle combinat es reduirà a mínims.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 84

Últimes notícies