HomeSocietatEl primer campionat professional de sushi a Espanya ja té als vuits...

El primer campionat professional de sushi a Espanya ja té als vuits finalistes

El primer campionat de Sushi per a xefs professionals que se celebra al nostre país ja té als seus vuit finalistes. Organitzat per Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura, comercialització i gastronomia de tonyina vermella de l’Atlàntic i el Mediterrani, aquest concurs -denominat ITAMAE Balfegó-, persegueix trobar als millors representants de la gastronomia nipona a Espanya.

La prova final de la primera edició d’aquest campionat tindrà lloc el pròxim 5 de setembre en el Complex Ducs de Pastrana, a Madrid. En ella, els finalistes elaboraran les seves propostes davant un jurat d’excepció presidit per Hideki Matsuhisa (Koy Shunka*, Barcelona) i integrat per Yoshikazu Yanome (Kaido*, València), Ricardo Sanz (Kabuki*, Madrid), Fabiola Lairet (Robata i Monster Sushi, Barcelona) i Víctor Planas (Kensei, Tenerife).

Dues categories

ITAMAE Balfegó constarà de dues categories: Destresa Nigiri i Creació Nigiri/ Maki/ Sashimi. Respecte a la primera d’elles, per a la qual els participants disposaran de 20 minutos, es valorarà la rapidesa i perfecció en l’acabat de la preparació de sis nigiris per a cadascun dels membres del jurat que valorarà corts de la tonyina perfectes i iguals. Igualment, també puntuarà la tècnica de tall i elaboració, neteja del peix de la zona de treball i dels ganivets en finalitzar, l’arròs i altres elements que componguin el nigiri, així com la seva presentació final.

Per a aquesta prova s’utilitzarà Akami, Chutoro i Toro de Tonyina Vermella Balfegó, havent de presentar cada concursant dues peces basades en cadascun d’ells i amb altres ingredients secundaris al seu gust.

Respecte a la segona categoria (Creació Nigiri/*Maki/*sashimi), cada participant disposarà de 30 minuts per a elaborar un menú tradicional compost per tres nigiris, tres makis i sashimi de tres peces per a cada membre del jurat que valorarà l’equilibri de les propostes.

La prova exigeix receptes elaborades amb impecable presentació i s’avaluarà la tècnica utilitzada, neteja del peix i altres ingredients que componguin el menú presentat. Igual que en la prova anterior, també servirà per a puntuar l’arròs i la neteja de la zona de treball i dels ganivets en finalitzar.

En aquesta segona prova els participants podran utilitzar tots els talls i parts de la tonyina vermella, més altres ingredients secundaris al seu gust.

Finalment, i respecte als premis, el primer classificat gaudirà d’un viatge al Japó per a dues persones, inclosos vols i allotjament i 3.000 euros en metàl·lic per a gaudir de la gastronomia al país nipó. A això s’uneix, viure una “Balfegó Experience”, guardó que rebran també el segon i tercer classificat, respectivament, consistent en un Estudiantina Tour, menjar en Tunateca i visita a les instal·lacions de l’empresa per a veure tots els seus processos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies