HomePolíticaEl PSC defensa crear 700 nous llocs de treball a l'Ebre impulsant...

El PSC defensa crear 700 nous llocs de treball a l’Ebre impulsant l’acord verd català

TERRES DE L’EBRE // En aquest proper mandat el PSC implementarà un gran Acord Verd Català si guanya les eleccions i forma Govern. Apostem per un model basat en la industrialització, relacionada en les energies renovables. La transició energètica serà un factor determinant per generar ocupació. Entre d’altres mesures aquest Acord inclourà el suport de l’administració pel desplegament de les energies renovables i l’aposta decidida per l’hidrogen com a font d’energia alternativa.

Així mateix, l’Acord Verd té com a objectiu la reducció del 55% de les emissions de diòxid de carboni en els propers deu anys i aconseguir el 2030 un percentatge d’electricitat produïda amb energies renovables del 74%, per arribar al 2050 al 100%.

Segons ha subratllat aquest dijous, Xavier Sabaté Secretari d’Estratègia del clima del PSC de les Terres de l’Ebre “el mal Govern d’ERC i de Junts per Catalunya tampoc ha fet la feina en aquest camp. Com a resultat Catalunya se situa a la cua d’Europa en capacitat d’energies renovables amb només el 7’9% de tota la potència que hi ha instal·lada al conjunt d’Espanya. Lamentable…”, ha afegit.

Xavier Sabaté ha explicat que aquest gran Acord Verd que defensa el PSC permetrà també la generació de nous llocs de treball. L’ecologia és també economia i un element imprescindible per aconseguir la reactivació econòmica i la reconstrucció social després del COVID. Amb caràcter immediat, impulsarem mesures al territori per fer efectiva la llei de Canvi Climàtic de Catalunya i Transició Energètica amb el màxim de consens social i polític. Apostem perquè La Ribera d’Ebre continuï jugant un paper important en el nou mix energètic. Això ha de suposar noves activitats relacionades amb l’energia que ja ara s’han de començar a planificar. La conjunció d’esforços entre Administracions, Universitats i iniciativa privada és imprescindible i que haurà d’impulsar i liderar el Govern de la Generalitat amb els instruments de cooperació adients i radicats al territori.

Els i les socialistes creiem que el desenvolupament dels nous sectors emergents de producció d’energia basats en la natura per reorientar el model productiu, impulsant la descarbonització, l’eficiència energètica, el desplegament de les energies renovables, el desenvolupament de l’emmagatzematge d’energia, l’economia circular, el foment de la depuració de l’aigua i dels residus, i la investigació derivada del sector podria arribar a generar 700 nous de treball a les comarques de l’Ebre en els propers anys..”, ha argumentat.

La lluita contra el canvi climàtic i per la transició energètica i ecològica és una prioritat per als socialistes, un component essencial de l’ADN polític del PSC. Entenem, a més, que hem de saber aprofitar les oportunitats que ens obren les energies renovables per crear nous llocs de treball, el que és més necessari que mai en el context provocat per la pandèmia que estem patint”.

El primer Secretari del PSC de l’Ebre Manel de la Vega ha contraposat l’actitud constructiva i propositiva del PSC, presentant propostes per fer créixer les comarques de l’Ebre i guanyar en benestar, amb les picabaralles constants i diàries entre ERC i Junts per Catalunya, més preocupats en quadrar les seves llistes electorals i acusar-se mútuament de traïció.

Cada cop més ciutadans de les terres de l’Ebre se sumen al canvi que representa el PSC. Ara el que cal és que aquesta onada pel canvi vagi creixent fins a cristal·litzar a les urnes d’aquí a dos mesos i poder així tornar a tenir un Govern que tingui les comarques ebrenques en el mapa de les inversions de la Generalitat. Està tant en joc que quedar-se a casa el dia de les eleccions és una no-opció”, ha conclòs Manel de la Vega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 53

Últimes notícies