HomePolíticaEl grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Móra d’Ebre vota en contra...

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Móra d’Ebre vota en contra del pressupost per al 2021

MÓRA D’EBRE // El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha votat en contra del pressupost municipal per al 2021 que l’equip de govern (Junts per Móra) ha portat al Ple de desembre. El pressupost s’ha aprovat amb el vot a favor de la majoria absoluta que ostenten més els vots de dos regidors, Santiago Campos de Tots i Totes i Andreu Cano (no adscrit); l’abstenció del PSC i Fem Poble Amunt (CUP), i el vot en contra d’ERC-AM. En paraules de la portaveu republicana Cinta Agné, “lo més fàcil i còmode per naltros hauria estat abstenir-nos, però trobem que són uns comptes molt continuistes, que no tenen ajuts econòmics directes per part de l’Ajuntament pels afectats per la pandèmia de la Covid-19 i que no s’han admès moltes de les propostes que havíem fet o s’han admès d’una manera molt superficial que no satisfà les nostres expectatives”.

La regidora també ha remarcat que han trobat en falta més suport al comerç, la restauració i a altres treballadors autònoms: “ara més que mai el que es necessiten són ajuts directes per pagar lloguers i fer front a les despeses més urgents per poder mantenir aixecada la persiana i no tancar les seues empreses”.

Les propostes que va portar ERC-AM a l’equip de govern són les següents:

– Ajuts econòmics directes que beneficiïn a la ciutadania. La situació COVID-19 ha impactat fortament en molts sectors de la població. Són nombrosos els ajuntaments que han implementat ajuts directes a la ciutadania, petita i mitjana empresa, autònoms i associacions. Aquests ajuts directes hauran de beneficiar a la població que acrediti dificultats econòmiques a causa de la pandèmia COVID-19 que incloguin:

  • Famílies.
  • Autònoms i pimes locals.
  • Entitats socials i associacions culturals i esportives.

– Manteniment de l’Arxiu Comarcal, cal arreglar-ne les humitats i la climatització.

– Asfaltat de zones més malmeses als camins del terme.

– Crear beques de transport per estudis postobligatoris per a majors de 16 anys que cursin estudis fora del municipi. Proposem que siguin de fins uns 200€/ alumne.

– Instal·lació d’aparcabicicletes a la plaça de baix. Seguint amb el foment d’un vehicle sostenible, caldria més aparcabicicletes en llocs clau del municipi.

– Substitució del sistema de calefacció/climatització dels edificis públics pel sistema de Biomassa o renovables.

– Fer un recobriment a la xapa (s’està desfent) de l’Estel de la llibertat. (Proposta que vam fer pel pressupost 2019, va quedar pendent d’estudi d’entesos en aquest tema).

– Creació d’una zona d’autocaravanes amb tots els serveis necessaris, donat que és un sector turístic que està en alça.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies