HomeSocietatEl Servei de Primera Acollida d'Alcanar, molt útil per a promoure l'autonomia...

El Servei de Primera Acollida d’Alcanar, molt útil per a promoure l’autonomia de les persones estrangeres

ALCANAR // L’Ajuntament d’Alcanar i el Consell Comarcal del Montsià, amb l’empara de la Generalitat de Catalunya, ofereixen un servei de primera acollida per a les persones estrangeres immigrades que és gratuït i al qual s’hi poden acollir els sol•licitants d’asil i les persones retornades majors de 16 anys que estiguen empadronades a Alcanar. Amb aquest servei, es vol promoure l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i potenciar la convivència i lluitar contra l’exclusió social. Daniela Badeanu, tècnica d’acollida del Consell Comarcal del Montsià, explica que “és recomanable que els nouvinguts s’inscriguen a aquest servei de primera acollida perquè els ‘donarà unes eines inicials que faran més fàcil la seua incorporació a la societat catalana”.

El servei s’estructura en tres formacions diferents: competències lingüístiques bàsiques per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació per a cadascuna de les llengües oficials; coneixements del món laboral amb una durada mínima de 15 hores; i coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic per a conèixer el municipi i el seu entorn amb una durada mínima de 15 hores. Una vegada l’usuari acaba les tres formacions podrà rebre el certificat d’acollida.

A Alcanar hi ha empadronades un total de 9807 persones, de les quals 2195 són d’origen estranger amb 60 nacionalitats diferents. Des de l’Ajuntament d’Alcanar, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maribel Ramon, destaca “la importància d’incidir en aquestes polítiques per a fomentar la convivència entre tots els ciutadans.”

Aquest 18 de desembre, Dia Internacional del Migrant, serveix per a recordar les diferents iniciatives que es duen a terme en aquest camp com el Projecte per l’Impuls d’un procés de coneixement compartit per la millora de la convivència i la cohesió social a la comarca del Montsià. També l’exposició ‘Construïm la convivència’, que va convidar la ciutadania durant els mesos d’estiu a apuntar en uns panels interactius les seues vivències, idees, preocupacions, sentiments i opinions sobre la convivència. D’aquí se’n va extreure que a la comarca del Montsià predominen les relacions de coexistència pacífica entre col•lectius socioculturalment diversos, caracteritzades per la manca d’interacció, un respecte distant i el desconeixement mutu. Per a la primavera del 2021 hi ha prevista la realització de visites a cada municipi, per poder realitzar una devolució presencial i generar espais de reflexió conjunta sobre les diferents intervencions ciutadanes recollides en l’exposició itinerant.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies