HomeSuccessosEl Síndic de Greuges obre una investigació d'ofici per esclarir les causes...

El Síndic de Greuges obre una investigació d’ofici per esclarir les causes de l’accident ferroviari a Vila-seca

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació en relació amb l’accident ferroviari d’aquest diumenge entre una locomotora de mercaderies i un tren de passatgers de la línia R16 a Vila-seca (Tarragonès).

Els combois van xocar i van provocar una trentena de ferits de diversa consideració. La sindicatura ha requerit informació a diverses administracions, com ara el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori o el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per conèixer les actuacions fetes fins al moment, per garantir els drets dels usuaris afectats. El Síndic també vol saber com es gestionarà el dia a dia en aquesta línia i, en concret, si l’accident ha afectat la infraestructura.

A banda, el Síndic recorda que també va obrir actuacions d’ofici arran dels accidents ocorreguts a la xarxa de Rodalies de Catalunya a Vacarisses (2018), Castellgalí (2019) i Sant Boi de Llobregat (2022), i manifesta que ha rebut nombroses queixes al llarg dels anys. La institució estudiarà detingudament totes les queixes que li facin arribar els viatgers afectats i treballarà per garantir els drets d’aquestes persones, tant en el marc de l’actuació d’ofici que s’ha obert com de les queixes que rebi en relació amb aquest cas.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies