HomeMedi AmbientTorna la jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la platja...

Torna la jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la platja de les Cases

Un any més, l’Ajuntament d’Alcanar s’adhereix al Clean Up Challange per promoure accions de sensibilització a través de la recollida de residus abocats il·legalment al medi natural. En aquesta ocasió, el diumenge, 19 de juny, s’ha organitzat una jornada de neteja solidària de la platja del litoral de les Cases. El punt de trobada serà a les 10 h al passeig de les Cases, a la Platja Marjal i al final del carrer Lepanto (davant del pàrquing).

L’objectiu és sensibilitzar a totes les veïnes i veïns de la comarca sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient. La iniciativa del pròxim diumenge consta en netejar els trams de costa compresos entre les Cases, el Marjal, l’Estanyet i Sòl de Riu. Per a fer-ho, és necessari que tothom dispose de guants, calçat i roba adequada. També és necessari portar aigua i menjar. A més, els menors d’edat han d’anar acompanyats d’una persona adulta responsable.

Robert Garcia, fundador i impulsor del CleanUp Challenge Catalunya recorda que “portarem a terme una acció comuna per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura”.

Per la seua banda, Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcanar, recorda que “és important respectar allò que ens envolta. Els residus són una problemàtica i pensem que, novament, aquesta jornada de neteja serà una bona manera de conscienciar a la ciutadania i  fer-la passar a l’acció no només a través d’aquesta jornada, sinó també en situacions futures”.

El Catalunya CleanUp Challenge proposa a tota la ciutadania un repte pel medi ambient: fotografiar la brossa que es trobe i que es registre en una base de dades per a fer-nos una idea dels residus que ens envolten. Per a fer-ho és tan senzill com descarregar-se una aplicació mòbil, fer la foto i pujar-la amb una etiqueta i la seua geolocalització.

Participar en el repte és molt fàcil: només cal descarregar-se l’aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb els codis MONTSIA, CATALUNYA i tenir ganes de millorar l’entorn. També es pot compartir a les xarxes socials a través de les etiquetes #montsiacleanupchallenge #catalunyacleanupchallenge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 80

Últimes notícies